sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Romanii vor fi avertizati in timp real in situatii de urgenta! Sistemul „RO-ALERT”, implementat de STS

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind implementarea sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta „RO-ALERT”.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare implementarea Sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta „RO-ALERT”, bazat pe tehnologii moderne din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiilor, potrivit raportului adoptat de Camera Deputatilor.

Sistemul „RO-ALERT” presupune multiple avantaje fata de cel actual, dintre care cele mai importante sunt reprezentate de: transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul retelelor operatorilor de telefonie mobila, transmiterea rapida a mesajelor catre toti utilizatorii aflati in arealul amenintat chiar in conditii de congestie a retelelor operatorilor de telefonie mobila, potrivi raportului de adoptare votat de Camera Deputatilor.

Sistemul permite ca mesajele sa fie afisate instantaneu pe ecranul terminalului mobil fara a fi necesara vreo interventie a utilizatorului, repetarea ciclica a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile, receptionarea mesajelor de avertizare si de catre terminalele aflate in roaming, acuratetea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informatiilor furnizate de surse autorizate, potrivit sursei citate.

„RO-ALERT” va fi implementat cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicatii Speciale si va fi operat de catre structurile operationale 24/24 ale IGSU si structurilor subordonate acestui

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.72/2017 privind implementarea Sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta „RO-ALERT” a fost adoptat cu 267 de voturi „pentru”. Camera Deputatilor este for decizional, scrie Mediafax.

Ultimele stiri

Stiri