joi, martie 30, 2023

Romanii care consuma catina tin la distanta aceste 9 boli!

Considerata a fi unul dintre cel mai bun remediu romanesc impotriva racelilor, catina este o adevarata magaie de vitamine. In cele ce urmeaza vei afla ce este catina, la ce se folosesti si cum iti poate ajuta organismul sa atinga o stare mai buna de sanatate.

Din toamna pana la sfarsitul iernii, micile bobite portocalii n-au niciun concurent cand vine vorba de intarirea imunitatii.

Tufele tepoase pe care creste catina pana la altitudini de mii de metri poarta fructele proaspete chiar si sub zapada, la temperaturi de minus cateva zeci de grade, calitatile ramanandu-le neatinse. Au un continut exceptional de vitamina C, antioxidant de mare ajutor in sezonul rece, plus multe alte vitamine si minerale – de fapt, aproape toate de care are nevoie corpul uman: vitamina E, care intarzie imbatranirea, betacaroten, bun pentru piele si ochi, intreg complexul de vitamine B, vitamina D, calciu, fosfor, fier, magneziu, aminoacizi esentiali. Asa se explica proprietatile antibiotice, antivirale si imunostimulatoare ale uneia dintre cele mai rezistente plante din lume, care te ajuta sa ai un organism asemenea ei!

Cum s-o folosesti

O poti consuma proaspata, ca atare, inghitind pur si simplu boabele, dar si sub forma de suc, ulei, sirop sau macerat la rece. S-ar putea sa ti se para scumpa (poate costa 20 de lei kilogramul), nu e tocmai usor de curatat si nici prea buna la gust, insa nimic nu este mai presus de faptul ca te pazeste si te vindeca de nenumarate boli daca faci o cura de 1-2 luni.

Fructele proaspete, zdrobite si amestecate cu miere, le poti inghiti ca atare, imediat ce le-ai preparat, sau le pastrezi la frigider nezdrobite, in recipiente din sticla cu miere. Pune 500 g de boabe intr-un borcan de 1 kg, completeaza cu miere, pastreaza la frigider si ia zilnic doua lingurite dimineata.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri