duminică, februarie 5, 2023

Romanii ar trebui sa fie mai precauti in privinta bijuteriilor din aur! Va pot pune sanatatea in pericol!

Bijuteriile de aur sunt apreciate de femeile din intreaga lume pentru frumusetea si rafinamentul lor. Desi cei mai multi dintre noi am fi tentati ca nu reprezinta o problema pentru sanatatea noastra, expertii tin sa ne contrazica cu noile descoperiri in domeniu.

Daca esti adeptul folosirii bijuteriilor din aur, va trebui acum sa chibzuiesti mai mult, inainte de a le achizitiona sau a le purta, intrucat avertismentul vine din partea Comisiei Europene si atrage atentia asupra bijuteriilor de aur care contin in aliaj cadmiu.

Expertii au descoperit, recent, ca metalul folosit in special la lipirea bijuteriilor afecteaza rinichii, plamanii sau ficatul.

In categoria bijuteriilor periculoase pot intra atat cele vechi, care au fost duse la reparat, dar si cele noi, cu diverse monturi.

Utilizarea cadmiului, o substanta cancerigena si toxica, in bijuterii, in aliaje de lipit, este interzisa in UE incepand din 2011.

Specialistii au descoperit ca acest metal devine nociv in contact cu pielea. Consumatorii, inclusiv copiii, risca expunerea la cadmiu prin contact cutanat sau prin lingere.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri