sâmbătă, aprilie 1, 2023

Romania se bucura de must in aceasta perioada! Atentie! Intoxicatia cu must poate ucide!

In aceasta perioada se face vinul si mustul si majoritatea dintre noi ne bucuram de delicioasele preparate naturale din struguri, dar foarte putini dintre noi stim la ce pericole ne supune. In cele ce urmeaza vei afla cum poti sa eviti aceste probleme.

Nu este de glumit. Acum, in plina toamna, cand se culeg viile si se face vinul, putini oameni stiu la ce pericole se expun daca beau mult must. Fermentatia vinului duce, numai in Iasi, la peste 25 de cazuri de intoxicatie cu gaze de fermentatie in fiecare an, din care cel putin cinci come si trei decese.

„Pentru a nu va intoxica, trebuie sa nu intrati in incaperi in care fierbe vinul daca aceste incaperi nu au o ventilatie corespunzatoare. De asemenea, nu intrati nepregatit in incaperea in care exista deja o victima pentru ca este posibil sa va intoxicati si dumneavoastra”, spune conf. dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Urgente din Iasi. Gravitatea intoxicatiei cu gaze de fermentatie ale vinului depinde atat de starea organismului dumneavoastra, cat si de durata sau intensitatea expunerii. Aspectele clinice pot varia de la simple ameteli, cefalee, greturi, varsaturi pana la sincopa, asociata sau nu tulburarilor cardiace sau respiratorii. Cazurile severe pot merge pana la obnubilare, coma si deces.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri