luni, mai 29, 2023

Rezistenta la antibiotice poate fi infranta cu aceasta bautura pe baza de miere! Cercetatorii sunt uimiti!

Mierea contine o multime de nutrienti benefici sanatatii organismului. Lichidul auriu dulce din stupul de albine detine puternice proprietati antibacteriene si antifungice care au facut ca acest remediu sa fie utilizat inca din vremea egiptenilor antici.

O bautura alcoolica realizata dintr-un amestec de miere fermentata si apa, pe baza unor retete vechi, ar putea constitui un remediu in lupta privind rezistenta la antibiotice, conform unui grup de oameni de stiinta suedezi.

Impreuna cu responsabili de la o fabrica de bere, cercetatorii suedezi au studiat indelung albinele si mierea produsa de acestea si au lansat propria versiune de bautura mied, denumita ‘elixirul vanatorului de miere’, relateaza Reuters.

Cercetatorul Tobias Olofsson de la universitatea Lund a declarat ca miedul are efectele pozitive asupra sanatatii organismului.

„Miedul este o bautura alcoolica facuta numai din miere si apa si era considerata bautura zeilor, iar cei care o consumau sustineau ca devin nemuritori sau ca au o stare de sanatate mai buna. Era consumata de vikingi si de reprezentantii altor culturi precum mayasii, egiptenii si era bauta pentru ca era considerata o bautura foarte benefica”, a declarat Olofsson.

Producerea mierii este esentiala pentru domeniul cercetarii. Intr-un studiu anterior, publicat in 2014, cercetatorii Olofsson si Alejandra Vasquez au descoperit ca o bacterie lactica din stomacul albinelor, amestecata cu miere, poate ajuta la vindecarea unor rani cronice la cai, care s-au dovedit rezistente la tratament.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri