miercuri, martie 29, 2023

Revolta unui inalt prelat! Resursele tarii au fost vandute la straini de tradatori din sanul nostru!

De Ziua Bucovinei, iPS Pimen a atacat problema restituirii padurilor catre Fondul Bisericesc, dupa ce procesul ce viza retrocedarea a 166.000 de hectare de padure si care s-a intins pe ani intregi a fost castigat de Romsilva. El a spus ca a fost la Curtea Constitutionala si a aratat ca biserica a fost intotdeauna proprietarul acelor paduri, insa procurorii au sustinut ca acestea nu a fost niciodata in proprietatea bisericii.

iPS Pimen a tintut sa atraga atentia si asupra faptului ca resursele tarii au fost vandute la straini de catre tradatori din „sanul nostru”, iar acum romanilor le-a ramas doar ce trece printre degete. Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a explicat ca Bucovina este o provincie unica in Europa, cu valori de patrimoniu ce nu se gasesc nicaieri in lume, conform Adevarul.

„Virtutea este rezultatul unor eforturi pentru a invinge ceea ce e raul. Si raul inlocuit cu ceea ce este bine. Nu putem avea viitor fara a cunoaste si a cinsti trecutul, a spus Regele Mihai in fata Parlamentului tarii noastre. Se cade sa ne aplecam mai mult asupra istoriei poporului nostru si a Bucovinei. in Parlamentul vienez era si Eudoxiu Hurmuzachi si a avut curajul si demnitatea de roman sa spuna imparatului ca romanii sunt nedreptatiti privind administrarea Fondului Bisericesc. Acesta e roman bucovinean.

Acum cateva saptamani am fost la Curtea Constitutionala, unde am aratat ca am fost intotdeauna proprietari ai Fondului, iar un procuror a spus ca niciodata nu am fost. Deci, avem de luptat de aici pentru a trai prin unire ca cetateni ai acestui pamant. Dumneavoastra veti hotari. Varsta mea e la stadiul de incheiere a socotelilor. Oricum, poporul de aici iubeste tara si este credincios. Cultura consuma bunurile materiale si nu produce bunuri materiale.

Eu ca venetic cunosc foarte bine sufletul acestui popor din Bucovina. Cui sa vanda produsele muncii lor bucovinenii si pe cat? Pe pret de pomana? Ca sa poata si ei la randul lor ajuta cultura. Resursele tarii au fost vandute la straini de tradatori din sanul nostru. Veniturile uriase acolo merg, in afara tarii. La noi ramane ce trece printre degete”, a transmis iPS Pimen.

Ultimele stiri

Stiri