luni, mai 29, 2023

Renunta la ochelari si imbunatateste-ti vedea cu aceste exercitii! Exista oameni in Romania care au renuntat deja la ochelari!

Cu atat de mult timp petrecut in fata televizorului, calculatorului, tabletelor si laptopurilor nu este de mirare ca foarte multi dintre noi avem probleme cu vederea. Pentru a preveni inrautatirea afectiunilor oculare, ochii nostri au nevoie de exercitiu.

Fie ca porti sau nu ochelari, ochii sanatosi sunt foarte importanti pentru oricine, mai ales ca este foarte des agresat cu lumina de pe multele ecrane folosite zilnic. Iata, deci, cateva exercitii pentru ochi sanatosi.

Fie ca porti sau nu ochelari, ochii sanatosi sunt foarte importanti pentru oricine, mai ales ca este foarte des agresat cu lumina de pe multele ecrane folosite zilnic. Iata, deci, cateva exercitii pentru ochi sanatosi.

O vedere clara este data de forma perfect sferica a ochilor. Cand ai aceasta forma la ochi, razele de lumina sunt focalizate direct pe retina, de aceea imaginea este foarte clara. Daca forma ochilor este turtita sau alungita, razele nu se pot focaliza pe retina, asa ca apare vedere in ceata.

Exercitii pentru ochi sanatosi – ochii se pastreaza sanatosi daca se mentine elasticitatea muschilor oculari

Forma sferica a ochilor este data de cele 6 perechii de muchi oculari, care sunt printre cei mai puternici muschi din corp. Daca muschii oculari sunt tensionati, cum foarte des se intampla, acestia nu mai dispun de aceeasi flexibilitate de focalizare, asa ca poti vedea incetosat. Atunci cand tensiunea oculara este eliberata, muschii recapata fortele initiale si aduc globul ocular la forma sferica, ceea ce face ca vederea clara sa reapara.

Cel mai simplu si unul dintre cele mai bune exercitii pentru ochi sanatosi, care ajuta la imbunatatirea vederii este sa tii timp de 10 secunde ochii inchisi. Exercitiul nu se efectueaza cu lentilele de contact sau cu ochelarii. Pentru a creste eficienta acestui exercitiu, este bine sa respiri adanc de 5-6 ori si sa te gandesti la ceva placut. Muschii oculari se vor relaxa prin eliberarea tensiunii.

Chiar daca cei mai multi cred ca vederea se deterioreaza din cauza slabirii muschilor oculari, de cele mai multe ori acestia sunt slabiti din cauza tensiunii. Asadar, exercitiile de detensionare a vederii sunt cele mai bune pentru a-ti imbunatatii vederea. Antrenarea muschilor oculari atunci cand acestia au nevoie doar de relaxare si detensionare, poate strica vederea. Deci, singurul rol al unui exercitiu de ochi este de a elibera tensiunea din muschii oculari.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri