joi, martie 30, 2023

Renunta la energizante si la cafea cu aceste ceaiuri care iti dau energie

 

In cazul in care vrei sa inlocuiesti energizantele sau cafeaua cu ceva cu adevarat sanatos, ceaiurile prezentate in continuare reprezinta alternativa ideala.

Exista numeroase plante care redau energia si te pun pe picioare dupa o perioada de oboseala sau stres. Ceaiurile si produsele pe baza de plante medicinale care dau energie trebuie insotite de o dieta mai atenta si de o dezintoxicare generala, pentru un efect cat mai rapid si eficient.

Exista numeroase plante care redau energia si te pun pe picioare dupa o perioada de oboseala sau stres. Ceaiurile si produsele pe baza de plante medicinale care dau energie trebuie insotite de o dieta mai atenta si de o dezintoxicare generala, pentru un efect cat mai rapid si eficient.

Pentru cei care doresc sa renunte la cafea si sa o inlocuiasca cu alte bauturi care dau energie, iata cateva ceaiuri si preparate care iti dau energie.

Ceaiuri din traditia chinezeasca, Ginkgo biloba

Studii clinice recente pe una dintre cele mai cunoscute plante din medicina traditionala chinezeasca, Ginkgo biloba, au demonstrat ca o doza zilnica de extracte preparate din frunzele acestei plante in cantitate de 120-240 mg imbunatateste simptomele asociate de insuficienta cerebrala, precum pierderea memoriei si starile depresive. Mai mult, alte studii au ajuns la concluzia ca dozele zilnice de 150 mg luate 12 saptamani la rand intarzie dezvoltarea dementei senile, fiind foarte utile in prevenirea si combaterea stadiului incipient al bolii Alzheimer.

Un ceai din aceasta planta minune este un tonic extraordinar si are si efecte precum: ameliorarea circulatiei cerebrale, prevenirea cefaleei, ameliorarea circulatiei periferice, antivaricos, tonic venos, antiedemic. Se recomanda inclusiv in deficientele de memorie, tulburarile de concentrare, starile depresive, cefalee, emotii puternice. Este foarte folosit pentru perioadele de oboseala, stres, depresie si este unul dintre cele mai bune ceaiuri care iti dau energie si te ajuta sa iti reimprospatezi organismul. Persoanele de varsta a doua si a treia ar trebui sa foloseasca zilnic ceai sau produse naturale pe baza de ginkgo biloba, nu sa tina doar cure cu aceasta planta.

Cel mai bun energizant natural, ceaiul de Ginseng

Un alt ceai care se incadreaza la ceaiuri care iti dau energie si care este cunoscut de peste 2000 de ani ca “regele plantelor medicinale” in medicina traditionala chinezeasca, este ginsengul. Este cel mai bun tonic general pentru organismul uman, atata vreme cat este consumat in doze mici, zilnic, pe perioade lungi de timp, pentru eficienta mare. Sfera recomandarilor ceaiului si preparatelor pe baza de ginseng este foarte vasta: stimularea capacitatii fizice si mentale, stimularea capacitatii organismului de adaptare la conditii defavorabile de mediu, in perioadele de suprasolicitare si reactii adverse exogene. Fiind un tonic excelent, energetic si stimulent al activitatii cognitive, este recomandat, in special, celor care depun activitate mentala intensa, dar si sportivilor de performanta sau a celor care practica sporturi extreme.

Ceaiul de ginseng este un foarte bun aliat in curele de slabire sau cele de dezintoxicare de alcool sau droguri., avand puternica actiune antitoxica si protectiva. De asemenea, intarzie procesul de imbatranire a celulelor neuronale, caracteristice varstei inaintate. Foarte important este faptul ca dupa consumul de ceai de ginseng se renunta timp de 2 ore, cel putin, la consumul de cafea, alte ceaiuri, soia si napi, deoarece acestea ii anuleaza efectele.

Ceaiuri pentru energie si vitalitate, busuiocul si scorusul de munte

Ceaiul de busuioc este la fel de recomandat in perioadele de oboseala, pentru redarea energiei si pentru starile depresive. In plus, este un bun stimulant al sistemului imunitar, fiind folosit si in raceli, gripe, otite, guturai. In afectiunile sistemului nervos se recomanda in anxietate, frica, oboseala, insomnii, migrene, tensiune nervoasa.

Un alt ceai cu efecte excelente pentru organism este ceaiul de scorus de munte, care mareste capacitatea de aparare a organismului, prevenind bolile infectioase si bacteriile. De asemenea, reduce nivelul colesterolului in sange, diminueaza oboseala, fortifica sistemul nervos, mareste acuitatea vizuala, sporeste rezistenta fizica si intarzie procesul de imbatranire. Se beau 2-3 cani pe zi din fructe uscate, pe o perioada mai lunga de timp.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri