Renunta la aceste obiceiuri si vei avea rinichi sanatosi!

1228

 

Sanatatea rinichilor tai iti poate afecta fiecare aspect al vietii tale, fie ca iti dai seama de asta, fie ca nu. Citeste in continuare ce trebuie sa faci pentru o buna functionare a sistemului renal.

Rinichii joaca un rol extrem de important in starea generala de sanatate. Filtreaza sangele, produc hormoni, absorb mineralele, produc urina, elimina toxinele si neutralizeaza acizii. Si cum sunt organe atat de importante merita putina dragoste.

Deteriorarea rinichilor poate trece neobservata timp de ani intregi, intrucat ei isi pot duce la bun sfarsit sarcinile chiar daca functioneaza la numai 20% din capacitatea lor. Tocmai de aceea, bolile de rinichi sunt supranumite si „moartea tacuta”. Acesta este un motiv suficient de puternic pentru a avea grija de rinichi inainte de a fi prea tarziu. Iata 10 obiceiuri care iti strica rinichii.

Sa nu bei suficienta apa

Una dintre cele mai importante functii ale rinichilor este sa filtreze sangele si sa elimine toxinele si elementele de care organismul nu mai are nevoie. Atunci cand nu bei suficienta apa in timpul zilei toxinele si elementele de care organismul nu mai are nevoie incep sa se acumuleze afectand corpul.

Prea multa sare in dieta

Organismul are nevoie de sare pentru a functiona corespunzator. Insa o multime de oameni consuma prea mult sodiu ceea ce duce la cresterea tensiunii arteriale si pune o multime de stres pe rinichi. Ca regula de baza, ar trebui sa ai in dieta mai mult de 5 grame de sare pe zi.

Intarzii frecvent sa mergi la toaleta (cand simti nevoia)

Destul de multe persoane ignora chemarea naturii intrucat sunt prea ocupati ori nu doresc sa foloseasca toaletele publice. Insa retinerea regulata a urinei produce o presiune care poate duce la insuficienta renala, pietre la rinichi si incontinenta. Asa ca asculta-ti corpul cand te indeamna sa mergi la toaleta.

Consum mare de zahar

Studii stiintifice au demonstrat ca persoanele care consuma doua ori mai multe bauturi dulci pe zi au proteine in urina. Iar acest lucru este un semn care demonstreaza cu rinichi nu functioneaza asa cum ar trebui.

Deficienta de vitamine si minerale

O dieta bazata pe legume si fructe proaspete este excelenta pentru starea generala de sanatate si pentru buna functionare a rinichilor. Multe deficiente cresc riscul de pietre la rinichi ori de insuficienta renala. Vitamina B6 si magneziu, spre exemplu, sunt super importante pentru a reduce riscul de pietre la rinichi.

Prea multa proteina animala

Consumul excesiv de proteina, in special de carne roasie, creste presiunea pe rinichi. Atat de multa proteina in dieta inseamna ca rinichi sunt suprasolicitati, iar asta poate duce la imbolnavirea lor.

Lipsa somnului

Toata lumea stie cat de importanta este odihna pe timpul noptii. Privarea cronica de somn influenteaza negativ si functionarea rinichilor. In timpul noptii organismul repara tesuturile afectate ale rinichilor, asa ca ofera-i corpului tau timpul necesar pentru a se recupera singur.

Prea multa cafeina

Ca si sarea, cafeina poate creste tensiunea arteriala si poate pune un stres in plus pe rinichi. Odata cu trecerea timpului, consumul excesiv de cafea poate afecta buna functionare a rinichilor.

Abuzul de analgezice

Multi oameni iau analgezice la aparitia celei mai mici dureri, desi exista o multime de remedii naturale. Insa prea multe pastile pot cauza afectiuni grave ale rinichilor si ficatului.

Consumul de alcool

Nu este nimic gresit sa te bucuri din cand in cand de un pahar de vin ori o sticla de bere. Insa prea multi oameni nu se multumesc doar cu atat. Alcoolul este, de fapt, o toxina, legala este adevarat, insa care are efecte devastatoare asupra rinichilor si ficatului.

Sursa: sfatulparintilor.ro