Remediul faraonilor – Acesta este cel mai eficient inamic natural al toxinelor!

2663

 

Acesta este un remediu ce a fost apreciat inca de pe vremea faraonilor si continua sa fie apreciat si in zilele noastre. Citeste in continuare pentru a afla despre ce remediu este vorba si cum poate fi acesta folosit pentru a scapa de toxinele din organism.

Desi nu are un aspect prea placut si, din pricina culorii tuciurii, am putea fi tentati sa il evitam, carbunele medicinal sau vegetal este considerat unul dintre cele mai puternice remedii din lume. Balonarea, toxiinfectiile alimentare, gastritele si chiar bolile inflamatorii intestinale pot fi ameliorate cu ajutorul carbunelui.

Obtinut printr-un proces de ardere la temperaturi inalte a lemnului, intr-un mediu lipsit de oxigen, carbunele activ, dupa cum mai este denumit, neutralizeaza substantele nocive din intestin si poate folosi cu succes in numeroase boli, in special in cele care sunt mai frecvente sau se accentueaza in timpul verii.

In toxiinfectiile alimentare, spre exemplu, carbunele medicinal retine bacteriile din tubul digestiv si absoarbe gazele intestinale, ameliorand mai multe simptome: crampele abdominale, scaunele dese, greata si chiar accesele de febra.

In unele afectiuni gastrice, cum sunt gastrita si ulcerul, pulberea de carbune medicinal atenueaza rapid senzatia de arsura si durere si cotribuie la cicatrizarea mai rapida a tesuturilor lezate. Iar, daca se administreaza impreuna cu chitosanul (o pulbere foarte alcalina obtinuta din crustacee), eficienta carbunelui este marita de cateva ori. Combinatia dintre cele doua pulberi calmeaza simptomele pe moment si favorizeaza vindecarea pe termen mediu si lung.

Aceeasi combinatie este folosita si in cele mai des intalnite boli inflamatorii intestinale, colita si boala Crohn, a caror incidenta a crescut alarmant, in ultimii ani, in randul tinerilor. Carbunele distruge flora patogena din intestine si calmeaza crampele, iar chitosanul vindeca mucoasa intestinala si rectala afectata, in timpul curei fiind contraindicat consumul de zahar sau alti indulcitori, paine alba, orez decorticat, fructele dulci sau uscate si otetul.

In amestec cu putin ulei de masline, pulberea de carbune medicinal este remediul traditional pentru detoxifierea organismului. O cura de circa 3-4 saptamani cu aceasta pasta, inghitita cu apa dimineata si seara, are efecte multiple: elimina acidul uric din sange, stimuleaza evacuarea bilei si “curata pielea” in cazul acneei. Cel mai frecvent este utilizat in balonare, o tulburare aparent banala, care insa este tot mai raspandita, afectand unul din doi adulti.

Sursa: jurnalul.ro