Rasturnare de situatie la Cotroceni! Vezi decizia luata azi de Klaus Iohannis!

805

Presedintele Klaus Iohannis va amana referendumul privind lupta anticoruptie din Romania, au declarat surse oficiale de la Cotroceni, citate de Hotnews. insa, seful statului nu a renuntat la aceasta idee, ci va folosit acest instrument ca polita de asigurare in situatia in care justitia din Romania va fi, din nou, pusa in pericol.

Sursele citate de Hotnews.ro au spus ca protestele si-au atins scopul, iar ordonanta de urgenta 13 privind modificarea Codurilor Penale a fost abrogata, iar in acest context referendumul ar reprezenta „un glont in aer”.

La data de 23 ianuarie, moment la care in tara sute de mii de oameni iesisera in strada sa protesteze fata de OUG 13, presedintele Klaus Iohannis a anuntat intentia lui de a organiza un referendum pe tema modificarii Codurilor Penale.

„De ce au iesit oamenii? Simplu de tot: PSD si cu satelitul lui, ALDE, au promis bunastare romanilor, au promis ca vor rezolva problemele Romaniei, au promis dezvoltare economica, au promis salarii mai mari, au promis pensii mai mari. si oamenii, de buna-credinta, i-au votat (…). Voi incepe demersurile pentru un referendum, referendum prin care romanii vor putea sa se exprime, vor putea sa spuna daca sunt de acord cu aceste demersuri sau nu. Fiindca, atunci cand au votat, aceste teme nu s-au gasit in programul de guvernare al PSD. si atunci, daca guvernantii au facut o tema din asta, vor trebui sa suporte votul popular pe aceasta tema”, a spus la acea vreme Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a declansat pe 24 ianuarie procedurile pentru organizarea unui referendum prin care romanii sa spuna daca vor „continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice”.

Referendumul anuntat de Klaus Iohannis ar fi fost al saptelea care se organizeaza in ultimii 27 de ani. Romanii au mai fost chemati sa spuna daca vor demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte si daca doresc sa se modifice Constitutia. Demersul sefului statului a fost avizat pozitiv de parlamentari.

Un referendum este validat daca rata de participare este de cel putin 30% dintre alegatorii inscrisi pe listele electorale, iar aprobarea se face cu voturile a 25% dintre cei cu drept de vot.