Traditia spune ca in Babilon, mai mult de cateva sute de kilograme de smirna erau arse anual pentru aroma sa si pentru rolul sau in ritualurile de pe atunci. Mai tarziu, ii vom vedea pe magi aducand tamaie la Nasterea Lui Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, impreuna cu aur si cu tamaie. Mai mult decat un cadou costisitor parfumat, beneficiile antice ale tamaiei sunt bine documentate si i-au adus faima pana in zilele noastre.
Smirna, rasina unui arbore care creste pe taramurile desertice ale Marii Rosii este un leac naturist pentru o multime de afectiuni.
Smirna se foloseste sub forma de infuzie, tinctura ori fumigatii. Daca decideti sa folositi smirna intern, cumparati-o de la farmacie si asigurati-va ca poate fi administrata si pe cale orala.
Tinctura de smirna se face punand la dizolvat zece grame de smirna intr-o suta de grame alcool de 90 de grade. Inchideti vasul (sticla sau borcan) ermetic si, dupa sapte zile, filtrati lichidul daca este necesar si pastrati-l la rece, in sticlute de culoare inchisa.
Impotriva gripei, guturaiului si bronsitei se ia cate o lingurita de tinctura, dizolvata intr-o jumatate de pahar de apa, de trei-patru ori pe zi. Acest preparat, puternic aromat si amar, are puterea de a combate si calma durerile si starile de rau provocate de gripa.
In stari de oboseala intelectuala si astenie, se iau cate 20-30 de picaturi de tinctura, diluate in putina apa, de patru-sase ori pe zi. Smirna are puternice efecte invioratoare, stimileaza circulatia cerebrala si ajuta in activitatea intelectuala.
Sursa: realitatea.net