joi, martie 30, 2023

Putini oameni din Romania stiu sa faca ceai de tei corect! Nu da florile de tei in clocot!

Ceaiul de tei este cu siguranta unul dintre cele mai populare sortimente de ceai si putem intelege destul de usor de ce. Este aromat, te linisteste, e un mare ajutor in caz de gripa si raceala si nu in ultimul rand ne ajuta sa dormim mai bine. Cu toate acestea, putini dintre noi prepara corect acest ceai.

Florile de tei sunt un excelent medicament natural, iar daca se prepara corect, ceaiul este un remediu pentru mai multe afectiuni. Insa, chiar daca aduce numeroase beneficii organismului, este important de stiut ca ceaiul de tei nu este recomandat tuturor, asa cum suntem tentati sa credem.

Ceaiul de tei are un efect calmant si linistitor, favorizand somnul odihnitor. In cazul unor raceli usoare, ceaiul de tei cu un strop de lamaie face minuni – prevenind deshidratarea si ajuta la scaderea febrei. Este de ajutor si in caz de tuse, inflamatii respiratorii, stari nervoase si dureri de cap.

„In stari de agitatie si anxietate, o ceasca de ceai de tei aduce linistea, insa trebuie baut cu moderatie pentru ca teiul este un excitant pentru sistemul nervos. Daca se beau 3-4 cesti pe zi, va avea efect opus. Folosite sub forma de ceai baut pe o durata mai mare de o luna de zile, de doua ori pe an, florile de tei antreneaza complicatii cardiace”, spune Daniela Stan, medic de familie.

Florile de tei pot ajuta la prevenirea problemelor stomacale (diarea si indigestia, dar si varsaturile). Potrivit studiilor, o cana de ceai de tei inainte de culcare poate imbunatati procesul de digestie.

Sub forma de gargara sau inhalatii, se utilizeaza cu succes pentru combaterea stomatitei, amigdalitei, faringitei si laringitei.

Ceaiul de tei reduce inflamatiile si este un remediu excelent pentru ochii umflati, pentru combaterea ridurilor si a cearcanelor.

Cum se prepara corect ceaiul de tei

Floarea de tei, maruntita bine se infuzeaza, nu se fierbe, pentru nu mai mult de 4 minute. „La 100 ml de apa clocotita se folosesc patru flori. Cand apa prinde o culoare rosie-maronie intensa, nu se mai bea, pentru ca ceaiul este toxic”, sustine dr. Catalin Luca.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri