marți, februarie 7, 2023

PSD si-a ales si votat noii ministri! Propunerile vor fi trimise luni la Cotroceni!

 

Dupa lungi discutii, premierul Mihai Tudose a obtinut remanierea dorita a ministrilor cu probleme penale. Comitetul Executiv National al PSD s-a reunit pentru a decide cine va prelua portofoliile celor trei ministri demisionari.

Paul Stanescu, Felix Stroe si Marius Nica au fost votati in unanimitate in CEx pentru a-i inlocui pe ministrii demisionari.

„Am prezentat colegilor din CExN propunerile pentru ministri astfel: Paul Stanescu pentru Dezvoltare Regionala, Felix Stroe la Transporturi si Marius Nica la Fonduri Europene. Domnul Adrian Tutuianu va prelua functia de chestor, ramas vacant”, a spus Liviu Dragnea.

Totodata, seful PSD a anuntat ca a propus-o pe Rovana Plumb ca sefa a unei comisii parlamentare. Totodata, Sevil Shhaideh devine consilier de stat, a confirmat premierul Mihai Tudose. Pe de alta parte, Razvan Cuc „are postul de parlamentar”, a spus seful PSD.

Premierul Tudose a mai anuntat ca functia de secretar general al guvernului va deveni Roxana Banica.

In ceea ce priveste demiterea ministrului ALDE Viorel Ilie, premierul a afirmat: „inteleg ca decizia s-a luat. Partenerii nostri de la ALDE au hotarat sa il mentina in Guvern. E decizia lor, suntem aliati”, a spus Mihai Tudose.

La randul sau, Liviu Dragnea a afirmat ca PSD „nu a renuntat la Shhaideh si Plumb”.

„PSD si-a aratat sustinerea pentru cele doua doamne, sustinere generate de sentimental unui semnal ca se fac abuzuri. PSD nu a renuntat la ele, ele si-au prezentat demisia. Nu este aceeasi situatie. La ALDE este o decizie politica pe care am luat-o. in PSD nu este o umbra de frustrare fata de Viorel Ilie, ci fata de situatie”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a vorbit si despre activitatea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, precizand ca spera ca, saptamana viitoare, sa fie finalizat pachetul de legi privind Justitia.

Premierul a precizat ca, cel mai probabil, va inainta propunerile catre presedinte luni.

„Nu am vorbit cu domnia sa (n.r – Klaus Iohannis) inca. Nu exista un plan B”, a spus Mihai Tudose.

Liviu Dragnea a mai precizat ca, in sedinta de joi seara, s-a discutat foarte mult despre faptul ca PSD nu este lasat sa guverneze.

Liviu Dragnea a subliniat ca nu doreste sa mearga la Palatul Cotroceni, pentru ca „nu mai crede in neimplicarea politica” a presedintelui Iohannis si l-a rugat, public, ca daca isi doreste sa mai vorbeasca despre PSD, sa se inscrie in formatiune.

„Da, cred din ce in ce mai mult ca presedintele Iohannis nu mai este neimplicat politic. imi pare foarte rau. Nu mai am incredere. ii transmit si doamnei purtator de cuvant sa nu mai dea sfaturi PSD-ului. Vrea sa isi spuna parerea, face o adeziune, se inscrie la noi”, a spus Liviu Dragnea.

„Sunt deschis la dialog de doi ani de zile. Am stat cu mana intinsa pana cand am obosit. Nu cred ca am facut ceva impotriva institutiei prezidentiale”, a continuat seful PSD, explicand ca nu mai doreste alta relatie cu Administratia Prezidentiala decat una institutionala.

 

Ultimele stiri

Stiri