joi, martie 30, 2023

PSD-ALDE au anuntat cine este propunerea pentru functia de premier! Cine este Sevil Shhaideh si ce legaturi are cu Liviu Dragnea

Sevil Shhaideh este propunerea facuta miercuri de PSD-ALDE pentru functia de premier, la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Daca Sevil Shhaideh va fi numita premier, va fi prima femeie prim-ministru din istoria Romaniei.

Anuntul a fost facut de catre presedintele PSD, Liviu Dragnea, dupa consultarile cu preseddintele Iohannis.

El a spus ca, daca va fi desemnata, aceasta va fi premierul Romaniei, iar el va fi ”responsabilul politic”.

”Responsabilitatea politica este in primul rand la mine si nu am de gand sa o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese ca el nu isi poate asuma ”deocamdata” functia de premier, din cauza unei ”condamnari nedrepte” si a unei ”legi neconstitutionale”.

Presedintele PSD a spus ca a trebuit sa tina cont de dorinta de a face o propunere care sa ii dea garantia ca indeplineste cateva conditii: ca e un om care munceste, stie, are determinare, sa aiba incredere toatala in persoana respectiva si sa ii dea posibilitatea ca el sa isi asume in continuare raspunderea pe actiunile guvernamentale.

Sevil Shhaideh are 52 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice si a fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii din 2012 cand postul de ministru a fost detinut de Liviu Dragnea. in mai 2015, ea a fost numita ministru al Dezvoltarii. Anterior numirii in administratia centrala, a fost, timp de aproape 20 de ani, director in Consiliul Judetean Constanta.

La momentul numirii ei in Ministerul Dezvoltarii, a aparut informatia conform careia Liviu Dragnea i-ar fi fost nas, insa liderul PSD a negat, precizand ca in religia musulmana nu exista nasi si ca el doar a fost martor, alaturi de altii, la casatoria acesteia.

Shhaideh este membru PSD din iulie 2015, adica dupa numirea la conducerea Ministerului Dezvoltarii.

Legăturile lui Dragnea cu Shhaideh

„Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltarii in locul lui Liviu Dragnea, fost secretar de stat in ministerul Dezvoltarii si apropiata a lui Liviu Dragnea, fosta angajata a Consiliului Judetean Constanta condus de Nicusor Constantinescu si apropiata si de Radu Mazare, este inca de anul trecut martor in dosarul de coruptie prin care s-a incercat si s-a si reusit sa se scoată informatii/documente clasificate secret de stat din Directia Nationala Anticoruptie referitoare la firma Tel Drum, documente care ar fi trebuit, sustin anchetatorii, sa intre in posesia lui Liviu Dragnea, prin intermediul lui Valentin Preda, un alt apropiat de-al sau„, scria jurnalista Sorina Matei pe blog in mai 2015.

Ultimele stiri

Stiri