duminică, februarie 5, 2023

Proiectul din Romania, realizat in mare secret! Ceausescu nu a stiut nimic!

In Romania, exista un proiect care a fost realizat in secret, fara stirea lui Nicolae Ceausescu. Acesta nu ar fi vazut niciodata lumina zilei daca un apropiat al dictatorului nu ar fi fost implicat in conceperea lui.

Muzeul Militar National din Constanta a fost construit acum 30 de ani fara ca Nicolae Ceausescu sa stie despre acest proiect. Dictatorul a fost mintit chiar de fratele sau, care i-a spus ca, in curtea Brigazii 9 Mecanizate Marasesti, se ridica, de fapt, o magazie pentru depozitarea armamentului si a munitiei.

In cadrul acestui muzeu se gasesc peste 10.000 de exponate, de la armament la machete ale monumentelor inaltate in cinstea eroilor neamului, care vorbesc despre despre istoria Armatei Romane si a razboaielor purtate de bravii ei ostasi, conform digi 24.

Cele mai multe dintre materialele de constructii care au fost folosite in ridicarea acestui muzeu au fost aduse, pe ascuns, de militarii care munceau la realizarea Canalului Dunare-Marea Neagra.

“Conceptul realizarii unui parc cu tehnica militara si expunerea unor asemenea masini incearca de fapt sa contribuie la intelegerea evolutiei artei militare in Dobrogea, a tehnologiei care exista acum 70 de ani, 80 de ani aici”, a spus Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar National „Regele Ferdinand I”

Piesa de rezistenta a muzeului este o diorama ce prezinta o scena din primul razoi mondial. Armele, castile de protectie, uniformele sunt autentice. Totul se continua cu o fresca impresionanta ce reda atacul trupelor romane asupra trupelor germane, scrie EVZ.

Salile de expozitie sunt organizate pe epoci. Aranjamentele din muzeu sunt aceleasi din 1987, cand a fost inaugurat. Muzeul are un loc special dedicat aviatorului Horia Agarici, eroul care, incalcand toate regulamentele militare, in iunie 1941 a respins singur atacul a cinci bombardiere sovietice care aveau ordine clare: sa distruga Portul Constanta.

„Armamentul alb, armamentul de foc, obiectele care constutuie accesorii vestimentare, uniformele de epoca, uiformele militare purtate in diferitele conflagratii la care au participat miltarii dobrogeni. Fiecare vine cu povestea sa”, a mai spus directorul muzeului.

Ultimele stiri

Stiri