luni, iunie 5, 2023

Prognoza meteo. Nu scapam de ploi nici in prima saptamana din iulie

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca ultima saptamana din luna iunie va fi dominata de ploi mai ales in nord-estul tarii si la fel se va intampla si in saptamana 6 – 13 iulie. Temperaturile vor fi de vara, normale pentru aceasta perioada.

Potrivit ANM, in saptamana 22 – 29 iunie, valorile termice vor fi usor mai coborate decat cele specifice pentru aceasta perioada in jumatatea sudica a tarii, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, scrie Mediafax.

Regimul pluviometric va fi excedentar in regiunile estice, sud-estice si local in cele centrale, excedent ce va fi mai pronuntat in nord-estul tarii. in rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada, exceptie facand nord-vestul extrem al tarii, unde cantitatile de precipitatii vor fi local deficitare.

In perioada 29 iunie – 6 iulie, temperatura aerului va avea valori in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, in toate regiunile. Cantitatile de precipitatii estimate pentru acest interval vor fi usor deficitare in sud-vestul teritoriului, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

In saptamana 6 – 13 iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul intregii tari, insa regimul pluviometric va fi excedentar in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile nordice si la munte. Exceptie va face sud-estul tarii unde cantitatile de precipitatii vor fi normale pentru aceasta perioada.

In perioada 13 – 20 iulie, mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, in toate regiunile.

Ultimele stiri

Stiri