joi, iunie 8, 2023

Procurorii DNA au preluat cazul managerului care a transformat spitalul public in „pusculita” sa! Primaria l-a demis din functie

Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis, a anuntat, marti, primarul Capitalei, Gabriela Firea. Primarul Gabriela Firea a anuntat ca managerul spitalului a fost demis, iar inspectorii Corpul de Control din Primarie s-au retras, verificarile fiind preluate de DNA.

„Nu puteam sa mergem mai departe cu aceasta conducere, cu atat mai mult cu cat incerc sa iau legatura cu domnul manager si pur si simplu se ascunde atat de reprezentantii primariei, cat si de cei ai Administratiei Spitalelor si ai serviciilor medicale din Capitala”, a afirmat primarul general.

Ea a mai spus ca nu a schimbat niciun manager de spital pana acum si a mers pe buna-credinta a fiecaruia dintre ei.

„in ceea ce priveste conducerea Spitalului Malaxa, iata ca au aparut aceste evenimente si azi am luat decizia demiterii”, a afirmat Firea.

Primarul Capitalei a adaugat ca in cursul zilei de marti va anunta si conducerea interimara a Spitalului Malaxa.

Citeste si  Detalii socante dintr-un spital public din Capitala au iesit la iveala! Cum a devenit spitalul banca proprie a managerului!
Potrivit GSP, doi reprezentanti ai Directiei Nationale Anticoruptie s-au prezentat marti la Spitalul ”Malaxa”. Managerul Florin Secureanu nu este la spital.

Surse judiciare au confirmat pentru News.ro ca procurorii anticoruptie ridica de la Spitalul Malaxa documente referitoare la contracte de achizitii.

Managerul Spitalului „Nicolae Malaxa” din Bucuresti, Florin Secureanu, scoate bani din bugetul unitatii medicale in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iasi care este dizolvata din vara anului trecut, decontand inclusiv inmormantari ale rudelor unor cunostinte din Primarie, scriu jurnalistii de la Gazeta Sporturilor. Acestia prezinta si inregistrari audio din care reiese ca Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, ii injura si ameninta pe angajatii care sunt practic obligati sa tina o contabilitate dubla.

Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa se tine practic o contabilitate dubla, fiind facute mii de retrageri cash din bugetul unitatii medicale, sub forma de plati catre firma  RYS Force Company SRL, care a fost infiintata in 2008 si dizolvata de instanta in iunie 2015.

Jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au intrat in posesia a doua documente de prestari servicii, pe care figureaza numele unitatii sanitare, facturile, in valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la inceputul acestui an.

Facturi publicate de GSP arata ca „s-a ajuns pana la a deconta inmormintari ale rudelor unor cunostinte din Primarie”.

„Noi stim de ani de zile firma RYS ca pe o companie-paravan a managerului”, au declarat angajati ai spitalului, care au furnizat ziarului facturi cu platile pe care spitalul le-a facut catre RYS in ultimii cinci ani si despre care spun ca erau printate de un angajat de la Departamentul IT al spitalului.

„in fiecare zi, RYS livreaza tonere si alte consumabile de 950 de lei si repara imprimante, in valoare de alti 900 de lei. Sumele mai variaza, in functie de cati bani cere managerul. Totul e fictiv!”, spune o sursa a ziarului, aratand ca cei mai multi bani s-au retras din spital din 2014 si pina in prezent, cand zi de zi unitatea medicala a platit 2.000 – 3.000 de lei cash catre RYS.

GSP prezinta si inregistrari audio in care se poate auzi cum directorul Spitalului Malaxa ii insulta, ii injura si ii umileste pe angajati si in special pe directorul financiar.

Marti, jurnalistii de la GSP au scris ca Spitalul Malaxa din Capitala a platit 9.000 de euro unei firme de bijuterii, sub pretextul ca aceasta va curata instrumentarul de la Sectia Ginecologie, prin aceste contracte fictive managerul spitalului, Florin Secureanu, platind de fapt bijuteriile pentru iubita sa, alintata „Vrabi”.

De asemenea, tot spitalul a platit 20.000 de lei pentru data roaming-ul folosit de iubita managerului in concediul din aceasta vara in Croatia.

GSP a publicat mai multe facturi si contracte, precum si inregistrari audio in care managerul spitalului, Florin Secureanu, poate fi auzit cum ii injura si ii insulta pe angajatii unitatii care refuza sa mai intocmeasca acte fictive. intr-o noua inregistrare postata pe site-ul gsp.ro, Florin Secureanu este auzit cum insulta o femeie din subordine, arunca un pahar spre ea, care s-a spart fara sa o nimereasca, si apoi, furios, o ameninta: ”Ba cretino, vezi ca-ti f*t si vreo doua!”.

Jurnalistii GSP mai scriu ca managerul spitalului (52 de ani) si iubita acestuia, Eugenia Chiriac, 24 de ani, au mers recent la Londra, la o gala unde au platit 6.000 de euro pentru doua trofee – unul pentru Secureanu, celalalt pentru Gabrielei Firea, primarul Bucurestiului.

”Firea n-a stiut nimic. Cum spitalul depinde de Primaria Capitalei, managerul a vrut, probabil, sa-i faca o surpriza”, spune un angajat al Spitalului Malaxa.

”Cei 6.000 de euro cat au costat ambele premii au fost platiti de o firma care are si ea contracte cu Spitalul Malaxa. si-au scos banii”, a mai sustinut o sursa a Gazetei.

Ultimele stiri

Stiri