luni, iunie 5, 2023

Principalul post de propaganda, amendat pentru fake news: „Un spital renumit din Bucuresti ofera 3.000 de lei sa te declari bolnav cu COVID”

Romania TV este principalul canal propagare a dezinformarilor legate de coronavirus. Post de propaganda al PSD, RTV a primit aproximativ 900.000 de euro de la Guvern pentru „campania de informare publica” legata de coronavirus, scrie Aktual24.

CNA a decis marti sa amendeze RTV pentru stirile false in care se sustinea ca mai multe spitale din Bucuresti ii platesc pe pacienti sau pe rudele celor decedati pentru a declara ca au fost infectati cu coronavirus. Amenda este insa foarte mica, de numai 5.000 de lei.

„Eu am vazut un reporter care spune: Mai multe spitale cunoscute din Romania au oferit bani. Jurnalista promite ca le va proba. Unde s-au probat? Sunt acuzatii facute cu subiect si predicat de reporter. Trebuie sa aduci probe, cand acuzi pe cineva la televizor. E grav”, a spus Radu Herjeu in sedinta CNA, citat de Pagina de Media.

Toti ceilalti membri din for au fost de acord cu pozitia lui Herjeu, astfel ca propunerea sa de amenda a trecut cu unanimitate de voturi.

Iata ce afirmatii s-au facut pe postul Romania TV:

Radu Serbanescu, moderator: Mergem acum la colega mea Laura Duta care a venit cu dezvaluiri incendiare in exclusivitate despre banii pe care rudele mortilor cu Covid i-ar fi primit de la spitale celebre ca sa scrie ca victimele aveau noul coronavirus. La mijloc este o intreaga afacere. Rudele au primit pana la 2000 de euro iar miza era de fapt suma pe care o primea spitalul pentru pacientii de coronavirus.

Laura Duta, reporter: Mai multe spitale, trei spuneam eu in aceasta dimineata cunoscute din Romania, au oferit bani apartinatorilor celor care au murit in spitale pentru a se trece in certificatele constatatoare ale decesului cauza COVID 19 chiar daca au murit din alte cauze, cum ar fi infarct. Un spital renumit din Bucuresti ofera 3000 ca sa stai 2 saptamani in spital sa fii declarat bolnav cu COVID. Sunt informatii pe care le-am primit in redactie, informatii extrem de importante. Noi, pana la urma, suntem doar jurnalisti am incercat cumva sa aflam mai multe si sa probam aceste imformatii.

Ultimele stiri

Stiri