Acasă Stiri Stiri internationale Primul vaccin anti-coronavirus a fost testat cu succes pe o 1.000 de pacienti. Efectele secundare pot fi tratate cu paracetamol

Primul vaccin anti-coronavirus a fost testat cu succes pe o 1.000 de pacienti. Efectele secundare pot fi tratate cu paracetamol

0
Primul vaccin anti-coronavirus a fost testat cu succes pe o 1.000 de pacienti. Efectele secundare pot fi tratate cu paracetamol

BBC anunta ca Universitatea din Oxford a dezvoltat un vaccin impotriva coronavirusului care este sigur si produce imunizarea celor carora le-a fost administrat. Vaccinul a fost testat deja 1.077 de pacienti.

Studiul clinic a aratat ca virusul injectabil a dus la aparitia de anticorpi si celule care lupta impotriva coronavirusului.

Rezultatele studiului clinic sunt incurajatoare, arata BBC, dar pentru validarea lor finala mai este nevoie de un studiu pe esantioane mult mai mari de populatie. In faza urmatoare va fi testat pe 10.000 de oameni, arata Aktual24.

Vaccinul, numit ChAdOx1 nCoV-19, este dezvoltat pe baza unui virus care provoaca raceala comuna la cimpanzei si care a fost modificat genetic pentru ”a semana” cu coronavirusul. Prin urmare, el atrage un raspuns al organismului care impiedica si infectarea cu Covid-19.

Vaccinul are efecte secundare, insa acestea nu sunt periculoase. 70% dintre cei vaccinati au facut febra sau au avut dureri de cap. Cercetatorii au mentionat ca acestea pot fi tratate cu paracetamol.