Acasă Stiri Stiri internationale Prima tara din Europa in care masca devine obligatorie si in spatiile deschise! Amenzile ajung pana la 1.000 de euro!

Prima tara din Europa in care masca devine obligatorie si in spatiile deschise! Amenzile ajung pana la 1.000 de euro!

0
Prima tara din Europa in care masca devine obligatorie si in spatiile deschise! Amenzile ajung pana la 1.000 de euro!

Purtarea mastii a devenit obligatorie miercuri in principatul Andorra pentru orice persoana de peste zece ani in spatiile publice, dupa o reaparitie a cazurilor de COVID-19, informeaza AFP, citata de Agerpres. Guvernul din Andorra a publicat dimineata un decret in acest sens, care prevedea, pentru incalcare o amenda de 100 de euro, majorata la peste 1.000 de euro in caz de recidiva.

Masura a fost impusa dupa raportarea a sase cazuri noi de COVID-19 de la inceputul saptamanii, in contextul in care acest microstat situat in Pirinei, intre Franta si Spania, nu inregistrase nicio contaminare din luna iunie.

Aceasta reaparitie a contaminarilor a starnit ingrijorari in sectorul hotelier, unde eticheta „Covid free” era folosita pentru a atrage turistii si vizitatorii transfrontalieri.

Obligatia de a purta masca pe drumurile publice si in spatiile publice deschise si inchise este insotita de o limitare la 50% a capacitatii in transportul public.

Andorra, care si-a redeschis granitele la 1 iunie cu Franta si la 21 iunie cu Spania, a inregistrat pana in prezent 52 de decese cauzate de noul coronavirus. Intre lunile martie si iunie, principatul a primit ajutorul unei misiuni formate din 39 de medici si infirmieri din Cuba, dintre care doi au solicitat azil politic in Europa.

Epidemia de coronavirus a sufocat economia principatului, care depinde de comertul transfrontalier si de turism, provocand o crestere a somajului si amenintandu-i pe cei circa 78.000 de locuitori ai sai cu o puternica recesiune.