joi, martie 23, 2023

Prima tara din Europa in care masca devine obligatorie si in spatiile deschise! Amenzile ajung pana la 1.000 de euro!

Purtarea mastii a devenit obligatorie miercuri in principatul Andorra pentru orice persoana de peste zece ani in spatiile publice, dupa o reaparitie a cazurilor de COVID-19, informeaza AFP, citata de Agerpres. Guvernul din Andorra a publicat dimineata un decret in acest sens, care prevedea, pentru incalcare o amenda de 100 de euro, majorata la peste 1.000 de euro in caz de recidiva.

Masura a fost impusa dupa raportarea a sase cazuri noi de COVID-19 de la inceputul saptamanii, in contextul in care acest microstat situat in Pirinei, intre Franta si Spania, nu inregistrase nicio contaminare din luna iunie.

Aceasta reaparitie a contaminarilor a starnit ingrijorari in sectorul hotelier, unde eticheta „Covid free” era folosita pentru a atrage turistii si vizitatorii transfrontalieri.

Obligatia de a purta masca pe drumurile publice si in spatiile publice deschise si inchise este insotita de o limitare la 50% a capacitatii in transportul public.

Andorra, care si-a redeschis granitele la 1 iunie cu Franta si la 21 iunie cu Spania, a inregistrat pana in prezent 52 de decese cauzate de noul coronavirus. Intre lunile martie si iunie, principatul a primit ajutorul unei misiuni formate din 39 de medici si infirmieri din Cuba, dintre care doi au solicitat azil politic in Europa.

Epidemia de coronavirus a sufocat economia principatului, care depinde de comertul transfrontalier si de turism, provocand o crestere a somajului si amenintandu-i pe cei circa 78.000 de locuitori ai sai cu o puternica recesiune.

Ultimele stiri

Stiri