sâmbătă, iunie 10, 2023

Prima scoala de Patriotism si Identitate Nationala din Romania!

Sub egida Primariei si a Parohiei Poienile Izei cu sprijinul „Directiei pentru Cultura si Patrimoniu Maramures” a avut loc duminica 30 oct.2016 in minunata asezare a Poienilor Izei sfintirea primei scoli de Patriotism si Identitate Nationala , eveniment armonizat cu lansarea cartii dedicata Limbii Batrane si istoriei nedezvaluite a poporului nostru, DACICA MAGNA, autor, initiatorul acestei scoli, istoricul George Cadar.

Impresionanta adunare a fost incununata de prezenta unor invitati de exceptie, patrioti recunoscuti: Dr. Calin Georgescu Presedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, arhitectul celui mai amplu si aplicat proiect de salvare a viitorului romanesc intitulat ” Hrana, Apa, Energie”, dar si autorul prefatei cartii DACICA MAGNA, academician Liviu Sofonea, general Mircea Chelaru, prof. dr. Doina Cmeciu – lingvist, dr. Ardelean Teodor, directorul Bibliotecii ” Petre Dulfu” din Baia Mare, innobiland coroana voievodala a manifestarii.

Un eveniment sustinut de stalpii de credinta si forta ai organizarii, primarul Dunka Vasile, preotul paroh Ioan Pop si artistul si semioticianul dr. Ioan Marchis, directorul ” Directiei pentru Cultura si Patrimoniu Maramures”.

Scoala isi propune salvarea prin educatie patriotica si practica a traditiei portului, mestesugurilor, a limbii arhetipale, a autenticitatii si culturii identitare a poporului nostru traitor in armonia spatiului european, puncteaza George Cadar.

Ultimele stiri

Stiri