luni, mai 29, 2023

Presedintele Klaus Iohannis catre romani: Mergeti la vot si nu lasati pe altcineva sa hotarasca in locul vostru!

Presedintele Klaus Iohannis adreseaza un apel romanilor sa mearga la vot, indiferent daca simpatizeaza un partid, daca nu s-au hotarat inca pe cine voteaza sau daca ii enerveaza toti politicienii. ”Este tara noastra, este Romania noastra, nu lasati pe altul sa decida in locul vostru”, este indemnul presedintelui.

”Astazi am un mesaj foarte important pentru natiune: Dragi romani, mergeti la vot! Mergeti la vot! Este un drept greu castigat in decembrie 1989”, a afirmat presedintele Iohannis.

”Mergeti la vot si nu lasati pe altcineva sa hotarasca in locul vostru. Daca simpatizati cu un partid, mergeti si il votati. Daca nu v-ati hotarat inca, ganditi-va bine, dar mergeti si votati. Daca va enerveaza toti politicienii, mergeti si votati. Va astept dminica la vot. Este tara noastra, este Romania noastra, nu lasati pe altul sa decida in locul vostru!”, a continuat seful statului, arata News.ro.

Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze: ”Ca sa tragem o linie si sa concluzionam: mergeti la vot!”.

Presedintele a facut aceste declaratii la finalul ceremoniei dedicate zilei Constitutiei, eveniment in cadrul caruia a sustinut o alocutiune in care a insistat asupra importantei participarii la alegeri.

”Ii indemn pe toti concetatenii mei sa uzeze pe deplin de acest drept fundamental pe care il au – dreptul la vot. Au fost momente in trecut cand multi erau tentati sa creada ca votul nu conteaza. Eu sper ca am depasit acea perioada si acel scepticism. Cred ca trebuie sa ne exprimam cu totii optiunea de vot”, a spus Iohannis.

El a explicat si de ce este importanta participarea la alegeri: ”Avem aceasta datorie nu pentru un partid sau altul, un politician sau altul, ci pentru ca in urma cu 27 de ani am dobandit prin sacrificiu de sange libertatea de a ne decide singuri propria soarta. Cetatenii romani trebuie sa stie ca votul lor conteaza si sa aiba constiinta ca ei decid, prin alegeri, viitorul lor si al Romaniei!”.

Ultimele stiri

Stiri