Cu totii stim cat de important este sa avem un sistem digestiv sanatos si rolul pe care il joaca probioticele in sanatate digestiva. In acest scop, iti recomandam prepararea unei bauturi naturale sanatoase, numita rejuvelac.
Rejuvelac, bautura probiotica, are un gust dulce-acrisor si este usor acidulat. Este o sursa de bacterii benefice care ajuta la buna functionare a sistemului digestiv. Ajuta si la vindecarea lui, in cazul unor infectii bacteriene, constipatie, infestatie cu candida. In plus, rejuvelac este ieftin si usor de preparat.
Poti prepara rejuvelac, bautura probiotica, din grau, ovaz, secara, orz, mei, hrisca, orez si alte cereale.
De ce sa consumi rejuvelac, bautura probiotica
detoxifiere;
combate problemele digestive;
rejuvelac preparat din grau poate fi consumat si de cei cu intoleranta la gluten.
Ce contine rejuvelac:
8 vitamine din grupa B
vitamina E
vitamina K
proteine
dextrine
carbohidrati
fosfati
zaharuri
amilaze
enzime care ajuta la digestie si ajuta la cresterea bacteriilor benefice, printre care lactobacillus bifidus. Aceasta produce acid lactic care protejeaza sanatatea colonului si promoveaza curatarea tractului intestinal.
Reteta de rejuvelac, bautura probiotica
Ingrediente:
doua cani cu boabe de grau, ovaz, secara, orz, mei, hrisca, orez brun sau alte cereale
apa filtrata sau de izvor.
Cum prepari rejuvelac, bautura probiotica
Spala bine graul (sau cerealele pe care le folosesti). Arunca boabele uscate, sparte sau colorate nefiresc. Pune la inmuiat timp de aproximativ 8 ore.
Dupa aceea, scurge de apa, dar nu le usca complet. Clateste boabele de doua-trei ori pe zi. Va dura aproximativ doua zile pana vor incolti cam un cm. Timpul depinde de temperatura camerei, calitatea cerealelor, apa folosita etc.
Pune semintele incoltite intr-un vas si acopera-le cu apa plata sau de izvor. Acopera vasul cu un tifon. Lasa-l intr-un loc intunecat.
Dupa doua zile, vei avea prima ”recolta” de rejuvelac. Strecoara si bea imediat sau pastreaza-l la frigider.
Adauga apa proaspata peste cerealele incoltite si lasa intr-un loc intunecos vasul. Dupa doua zile, poti strecura din nou. Poti repeta procesul de cateva ori. De fiecare data, bautura obtinuta va avea un gust mai acru. Verifica si mirosul. Daca graul sau celelalte cereale folosite si-au schimbat culoarea sau au un miros schimbat, este momentul sa le arunci. Vara, timpul de fermentare ar putea sa scada cu o treime.
Sursa: libertateapentrufemei.ro