Premierul Sorin Grindeanu a cerut demiterea sefului CNAIR! Autostrazile sunt blocate

801

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut sambata ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, sa ia masurile legale pentru demiterea directorului Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Catalin Homor, sub pretextul „modului deficitar” in care au fost coordonate actiunile de deszapezire la nivel national.

Premierul a cerut ministrului Transporturilor sa trimita Corpul de control la CNAIR pentru a verifica modul in care au fost organizate actiunile de deszapezire si au fost formate stocurile de materiale anti-derapante.

”I-am cerut ministrului Cuc sa ia toate masurile legale pentru a-l demite pe directorul CNAIR si sa trimita acolo corpul de control”, a declarat Grindeanu, la iesirea de la Ministerul Transporturilor.

Directorul general al CNAIR, Catalin Homor, a fost numit in aceasta functie la finalul anului 2015, dupa ce anterior a fost director general al Metrorex.

Premierul s-a aratat dezamagit de modul in care au fost facute stocurile de materiale antiderapante.

„Am vazut o problema legata de stocurile de materiale. De exemplu, de ce avem multe stocuri de sare, dar nu de nisip?”, a spus Grindeanu.

O alta demitere anuntata e cea a prefectului din judetul Giurgiu. Ministrul de Interne spune ca l-a sunat pe acesta cateva ore, insa nu a reusit sa-l contacteze. ”Acum doua nopti l-am cautat cateva ore pe prefectul de la Giurgiu. O sa-i cer premierului demiterea lui pentru ca e inadmisibil ca intr-un judet care are si vami sa nu dai de prefect”, a spus Carmen Daniela Dan.

Premierul Sorin Grindeanu a efectuat sambata o vizita la Ministerul Transporturilor, alaturi de ministrul de Interne, Carmen Dan, unde a discutat cu reprezentantii institutiei pe tema operatiunilor de deszapezire.