Povestea unui neamt care a ales Romania! Aici oamenii sunt mai pasnici. In 17 ani nu mi s-a furat nimic!

2872

Rolf Kaiser este un neamt get-beget, care traieste de zece ani in Gorj, pentru ca se simte aici mai bine decat acasa la el, in Germania, acolo unde multi romani au plecat si continua sa emigreze pentru o viata mai buna. Rolf are o firma de IT si desfasoara mai multe activitati pentru clienti din Germania. El este un mare iubitor de animale si lucreaza voluntar in padocul Primariei Targu Jiu, unde are grija de cainii comunitari.

Prima data, Rolf a ajuns in Romania in anul 2000, la propunerea unui prieten practicant de off-road. S-a speriat, initial, pentru ca Romania nu avea o imagine buna in strainatate. „Prima data am venit intr-o vacanta in Romania, pentru a face off-road pe un traseu din judetul Gorj. Un prieten a venit cu aceasta propunere. L-am intrebat daca are vreo problema cu capul. Imaginea Romaniei nu era prea buna, nu stiam nimic despre tara si mai era atunci si problema cu obtinerea vizelor. Imaginea nu era buna din cauza mass-mediei si a politicienilor. Eu nu avusesem niciodata vreo legatura cu o tara din estul Europei. Am intalnit un om de afaceri gorjean, Gau, care detine o fabrica de sticla. Atunci l-am cunoscut si, apoi, am continuat sa vin in Romania ca sa practic off-road“, arata Adevarul.

In anul 2007 s-a mutat in Romania, atunci cand Romanii plecau in numar mare munceasca in Germania. Neamtul spune ca a venit in Romania pentru ca se simtea strain in tara lui din cauza problemelor generate de emigrantii musulmani, care sunt protejati de autoritati: „Am venit in Romania pentru ca nu imi mai place Germania. Este criminal acolo. Este o dictatura. Nu mai exista o lege si un drept pentru nemti.

In Germania este bine pentru straini, dar eu ca neamt nu am niciun drept. Eu ma simt strain in Germania. Se schimba legea mereu. Este si periculos din cauza emigrantilor. Nu este asa de cinci ani, ci de 20 de ani este aceasta situatie. in Germania nu stii, daca te intalnesti cu un grup de tineri pe strada, daca sunt agresivi fata de tine sau nu. in Romania nu exista agresivitate fata de cineva anonim. in 17 ani de zile, de cand am venit prima data aici, nu am avut vreo problema cu cineva. Niciodata.

Am fost impreuna cu tigani, cu romani, cu oameni cu bani si fara bani, am fost la nunta, la botez, la inmormantare si nu am avut nicio problema cu nimeni si stiu toate obiceiurile. Aici, oamenii sunt mai pasnici. in 17 ani de zile nu mi s-a furat nimic. Am uitat telefonul intr-o terasa si m-am intors dupa doua ore, iar barmanul mi l-a dat inapoi“, a povestit Rolf, care intre timp a invatat si limba romana.

Rolf vorbeste din propria experienta si ne relateaza o intamplare cu un emigrant care i-a lovit un cal care a murit: „Am mers la politie si am reclamat. Era un strain. Cei de la politie au musamalizat totul. Mi-au spus sa imi tin gura. Daca am intrebat ce religie are, atunci mi se spus ca sunt nazist“. Neamtul ne povesteste ca pensionarii cu venituri mai mici de 1.500 de euro supravietuiesc cu mare dificultate: „in Germania traiesti foarte greu cu un venit de 1.000 de euro, pe cand in Romania poti sa traiesti si cu 500 de euro. in Germania, cu 1.200 de euro esti sarac. Chiria porneste de la 500 de euro si se adauga 400 de euro la mancare. Mancarea in supermarket este mai ieftina in Germania, dar daca mergi in targ sau in piata este extraordinar, pentru ca poti sa cumperi produse crescute natural la preturi foarte mici“.