sâmbătă, aprilie 1, 2023

Povestea neromantata a printesei „Inimilor”! A fost scoasa in secret din tara pe vremea comunistilor!

Timp de 50 de ani nu a spus nimanui ca este printesa. A fost scoasa din tara sub influenta drogurilor ca sa nu poate vorbi. A stat printre straini si a trait ani buni in saracie. A ajuns o jurnalista reputata, a intrat in lumea modei si-a cladit cariera printre cei mai mari designeri ai lumii. Este vorba despre Alteta Sa, Marina Sturdza.

Un destin remarcabil, o poveste de viata care ar putea oricand sa fie sursa unei productii cinematografice de succes. Dar, mai inainte de toate, o pagina din Istoria Romaniei si a romanilor pe care fiecare ar trebui macar sa o stim.

Mai ales ca personalitatea de sub lupa nu este una oarecare, ci una dintre cele mai cunoscute printese de-ale noastre.

S-a nascut in Romania, fiind descendenta a unei vechi vite domnesti. Cand avea trei ani, a fost scoasa in secret din tara, familia ei fugind de comunism. A crescut in Canada, iar acum isi imparte viata intre Londra, New York si Bucuresti. A vrut sa faca diplomatie, dar a devenit jurnalista, afirmandu-se in design, moda, arhitectura, scrie a1.

I-a cunoscut pe cei mai mari creatori de moda ai secolului 20, iar cand a simtit ca lumea asta nu o mai fascineaza, a plecat la Geneva, pe un post global la UNICEF. Acolo si-a descoperit vocatia de a-i ajuta pe copilasii mai putin norocosi.

Desi nu are faima legendarei Diana, i se mai spune si ei „Printesa Inimilor”.

Ultimele stiri

Stiri