Acasă Stiri Stiri Romania Povestea fascinanta a satului fantoma din Romania! Ce s-a intamplat cu ultimul localnic din secolul trecut!

Povestea fascinanta a satului fantoma din Romania! Ce s-a intamplat cu ultimul localnic din secolul trecut!

0
Povestea fascinanta a satului fantoma din Romania! Ce s-a intamplat cu ultimul localnic din secolul trecut!

La o altitudine de 760 m, intr-un loc cu totul special din Muntii Semenic cateva ziduri ale unor case parasite, biserica si cimitirul amintesc de satul Lindenfeld.

Povestea localitatii este de-a dreptul impresionanta. Satul din judetul Caras-Severin a fost candva plin de viata gratie celor peste 300 de locuitori de etnie germana, care au colonizat zona, in anul 1828.

Oamenii de aici, desi au dus o viata foarte grea, fiind izolati de localitatile din vale, au reusit decenii de-a randul sa duca un trai decent, intr-un peisaj de munte cu adevarat de poveste.

Izolarea locuitorilor din Lindenfeld a determinat insa treptat depopularea asezarii. Tinerii au plecat la liceu la Caransebes si s-au stabilit acolo, altii s-au mutat in Garana sau Brebu Nou, iar altii au emigrat in Germania. La inceputul anilor ’90, satul era locuit de un singur om, batranul Paul Schwirzenbek, care nu a dorit sa paraseasca satul natal. Dupa ce si-a dus existenta de unul singur timp de opt ani in satul abandonat, batranul a murit intr-un accident de masina, la Caransebes, la varsta de 83 de ani, lasand in urma un sat fantoma, incarcat de istorie.

Emotionant este faptul ca, atunci cand au plecat, nemtii si-au lasat casele deschise, cu mobila, vase si chiar rufe pe sarma, ceea ce ofera imaginea cutremuratoare a unui muzeu in aer liber. Cele 61 de case abandonate, in mare parte fara acoperis si cu ziduri care stau sa cada, biserica si cimitirul sunt ultimele exponate ale acestei „expozitii in aer liber”, care prezinta cu tristete povestea unui sat candva insufletit, astazi complet parasit, arata antenasatelor.