Povestea celui mai grav accident rutier din Romania! Comunistii au ascuns faptul ca 48 de oameni si-au pierdut viata!

813

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Romania a avut loc in 1980. Regimul comunist a ales insa musamalizarea tragediei soldata cu 48 de morti si 35 de raniti.

Au trecut 37 de ani de cand a avut loc unul dintre cele mai grave accidente rutiere petrecute vreodata pe soselele din Romania. Tragedia s-a petrecut pe 29 iunie 1980, in judetul Botosani, in apropierea localitatii Hutani.

Un autobuz cu 83 de oameni s-a rasturnat intr-o mlastina si 48 de oameni au murit, iar alti 35 au fost raniti. Autobuzul circula cu 83 de oameni la bord, desi avea o capacitate de doar 40 de locuri.

Regimul vremii a ales sa musamalizeze tragedia si singura informatie publicata a fost aceea ca un autobuz care circula pe ruta Suceava – Botosani a fost implicat intr-un accident. Atat!

In graba, multe dintre trupurile neinsufletite au fost duse la morga cu camioanele, iar altele au fost rapid ingropate. O parte dintre cadavre au fost scoase din apa abia a doua zi, cand s-a reusit recuperarea autobuzului, arata auto-bild.

soferul calatorea impreuna cu sotia si fiul lui. Ion Aparaschivei a reusit sa scape impactului si sa-si salveze sotia. Cu toate acestea, barbatul s-a intors in mlastina sa-si scoata fiul de sub fiare, dar a murit inecat.