luni, iunie 5, 2023

Podul lui Dumnezeu! Unicul pod natural din lume pe care se poate circula cu masina! Se afla in Romania!

Podul lui Dumnezeu” este un pod natural unic in lume. Acesta are 30 m lungime si 22 inaltime, fiind cel mai mare pod natural din Romania si al doilea din Europa ca marime, insa singurul pe care se poate circula cu masina.

“Podul lui Dumnezeu” sau “Podul Natural” se afla in centrul localitatii mehedintene Ponoare, fiind o uriasa arcada de piatra peste care trece soseaua Baia de Arama – Drobeta Turnu Severin.

El s-a format prin prabusirea peretelui superior al pesterii si se impune in peisaj prin masivitate: 30 de metri lungime, 13 metri inaltime, 22 de metri latime si 9 metri deschidere, noteaza observator.tv.

“Podul poate fi admirat in toata maretia sa din Crovul Pesterii, de unde se dezvaluie deschiderea spre Valea Pragului si structura lui etajata formata din blocuri de calcar suprapuse, supuse eroziunii si vremurilor. Privit din partea opusa, dinspre Valea Turcului, Podul se impune ca un arc urias, impietrit, pe sub care se admira Dealul Pesterii si seninul cerului“, se arata pe site-ul oficial al Primariei Ponoare, Mehedinti.

Ultimele stiri

Stiri