Acasă Stiri Social Peste 80 de raniti, de Revelion, din cauza petardelor! PSD vrea legalizarea lor

Peste 80 de raniti, de Revelion, din cauza petardelor! PSD vrea legalizarea lor

0
Peste 80 de raniti, de Revelion, din cauza petardelor! PSD vrea legalizarea lor

Peste 80 de persoane au fost rănite, de Revelion, în urma folosirii peterdelor și a artificiilor. De asemenea, s-au produs 28 de incendii cauzate de artificii, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Conform IGSU, citat de Mediafax, în ultimele 48 de ore s-au înregistrat 2.956 situații de urgență și 263 incendii.

Echipajele SMURD au acționat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și în 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite, au transmis, joi, reprezentanții IGSU.
Sursa citată arată că de Anul Nou 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice. De asemenea, din cauza utilizării necorespunzătoare a acestora s-au produs 28 de incendii.

O serie de deputați, printre care și Cătălin Rădulescu vor să adopte un proiect de lege referitor la legalizarea petardelor și nu numai. Inițiativa a trecut tacit de Senat și astfel va ajunge în Plenul Parlamentului.

În acest sens, o lege care face referire la acordarea pedepselor mai drastice pentru utilizarea și comercializarea ilegală a artificiilor și altor materiale pirotehnice zace în comisiile din Parlament.