Scrisul de mana este o unealta care oglindeste caracterul uman. De-a lungul timpului, s-a dezvoltat aceasta stiinta a studierii scrisului de mana pentru a trasa si a intelege cat mai bine trairile, gandurile, dar si comportamentul oamenilor. Potrivit ultimelor studii realizate de oamenii de stiinta, fiecare litera scrisa de mana scoate la lumina o latura a caracterului uman.
Analiza scrisului, sau grafologia, a fost comparata de cele mai multe ori cu un detector de minciuni, care poate scoate la iveala orice intamplare bine ascunsa in cel mai mic sertar al creierului omului. Grafologica (tradusa din limba engleza, „Handwriting Analysis”) este stiinta si arta analizei personalitatii prin analiza scrisului de mana. Scrisul de mana este un obicei sau un reflex inconstient. Acest obicei s-a format, in cele mai multe cazuri, in jurul anilor 6-8 ai vietii, in primele clase din ciclul primar, atunci cand am invatat literele si cifrele, cand am invatat sa scriem.
Grafologia, stiinta care analizeaza scrisul de mana pentru a descoperi trasaturile de caracter ale persoanelor, a existat inca de pe vremea lui Aristotel. Astazi, este folosita in nenumarate scopuri, printre care investigatiile criminalistice sau in scopul interpretarii propriei sanatati. Cei de la „Business Insider” au discutat cu grafologul Kathi McKnight, despre modul in care detaliile din scrisul nostru au o stransa legatura cu personalitatea, iar, in acest sens, aceasta a afirmat: „Prin analizarea felului in care scriem de mana, expertii pot afla aproximativ 5.000 de trasaturi ale personalitatii noastre.” Insa, McNighht a atras atentia asupra faptului ca acest procedeu nu se aplica tuturor si nu functioneaza la fiecare persoana in parte, asa ca nu trebuie sa ne bazam prea mult pe aceasta metoda.
Sursa: Rador.ro