marți, februarie 7, 2023

Patriarhul Rusiei va sosi la Bucuresti peste o luna! Putin si-a dat acordul!

Patriarhul Chiril I al Moscovei va veni la Bucuresti in perioada 26 – 28 octombrie. Conducatorul Bisericii Ortodoxe Ruse ar urma sa participe la ceremoniile organizate cu ocazia implinirii a zece ani de la intronizarea Patriarhului Daniel, dar si la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului.

Informatia referitoare la vizita patriarhului Chiril la Bucuresti a fost difuzata de Q Magazine, care citeaza surse diplomatice de la Kremlin, si a fost confirmata pentru News.ro de catre purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

“Patriarhul Chiril si-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitatia de a veni la Bucuresti impreuna cu ceilalti Intaistatatori ai altor Biserici Ortodoxe din fostele tari comuniste. Au fost invitati in contextul Anului Comemorativ dedicat aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului si al aniversarii a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Parinte Daniel. Vizita va avea loc si cu prilejul sarbatorii Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor (27 octombrie)”, a precizat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Patriarhiei Vasile Banescu.

Conform Q Magazine, vizita ar urma sa se desfasoare in perioada 26 – 28 octombrie, iar presedintele rus, Vladimir Putin, si-a dat acordul in acest sens. Sursele citate de Q Magazine afirma ca un alt scop al vizitei il constituie si relansarea relatiilor dintre cele doua Biserici.

Potrivit unui anunt al Patriarhiei Romane, ceremoniile organizate la implinirea a zece ani de cand Preafericitulul Daniel este patriarh vor avea trei momente, unul dintre acestea, o slujba de Te Deum programata sa aiba loc in 28 octombrie, la ora 9.30, la Catedrala Patriarhala, urmand sa se desfasoare ”in prezenta membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si a unor ierarhi ortodocsi din strainatate”.

Ultimele stiri

Stiri