Acasă Stiri Stiri Romania Panica in satul cutremurelor! „S-a crapat dealul si parca zici ca fierbe pamantul!”

Panica in satul cutremurelor! „S-a crapat dealul si parca zici ca fierbe pamantul!”

0
Panica in satul cutremurelor! „S-a crapat dealul si parca zici ca fierbe pamantul!”

Sateni din localitatea galateana Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, au intrat din nou in panica dupa ce pe versantul unui deal din partea de est a asezarii au aparut , joi, crapaturi foarte mari, iar pamantul a aluat-o la vale.

Satenii sunt speriati deoarece in zona lor fenomenele ciudate s-au tinut lant. Satul a fost inundat in 2013 de o viitura foarte puternica pe paraul Suhu, dupa care, mai bine de un an de zile, localitatea a fost zguduita de sute de cutremure, in unele zilele fiind si cate 20 de miscari telurice in 24 de ore,noteaza Adevarul.

In perioada cu cutremure, mai multe locuinte au suferit daune si au inceput sa apara surpari de versantii dinspre rasarit. De asemenea, s-a rapoarta cresterea temperaturii apelor din fantani, existand suspiciunea ca ar fi forma despre un fenomen de origine vulcanica, lucru neconfirmat de specialisti.

De fapt, specialistii de la Institutul de Fizica a Pamantului, care au au monitorizat zona cu echipamente speciale vreme de cateva luni, nu au putut furniza nicio explicatie solida pentru „roiul” de cutremure din 2014.
Oficial, ar fi vorba despre alunecarea unor placi tectonice minore, insa satenii au acuzat vehement comania petroliera care are exploatatii in zona si care, spun localnicii, ar folosi metode de extragere a titeiului bazate pe injectarea de apa in zacamant, ceea ce ar provoca alunecari tde teren subterane de mari dimensiuni.

Alunecarile de teren de joi vin dupa ce, in urma cu cateva zile pe Suhu a fost din nou o viitura care a creat panica, iar cel mai alarmant lucru, in viziunea localnicilor din Izvoarele este ca in zona unde dealul aluneca la vale se aud din cand in cand zgomote ciudate, cu ca si cum ar iesi aer sub presiune din pamant. „S-a crapat tot dealul si parca zici ca fierbe pamantul”, au declarat martorii oculari, dupa cum se poate observa din materialul video alatural, filmat de primarul Emil Dragomir.