joi, iunie 8, 2023

OZN-ul care a bagat in sperieti un sat din Vrancea! Specialistii de la National Geographic si Discovery au venit in Romania!

In anul 2001, o pana de curent a aruncat un sat din Vrancea In bezna. Oamenii au iesit afara din case si au vazut pe cer un obiect luminos, care se rotea si raspandea lumina asupra localitatii.

In vara anului 2001, pe 30 iunie, seara, dupa ora 22.00, In comuna vranceana Nanesti s-a produs un fenomen ciudat, pe care oamenii, dar si specialistii l-au interpretat ca fiind o aparitie extraterestra.
In sat era in desfasurare o nunta mare, la caminul cultural, iar la un moment dat s-a Intrerupt curentul electric.

Afectati de acest lucru, nuntasii au afara, In strada, si au vazut ca In celalalt capat al satului se manifesta o stranie prezenta luminoasa. Cazul a fost analizat de specialisti, Asociatia pentru Studiu Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN) Insotind la Nanesti reprezentanti ai Discovery si National Geographic, care au realizat emisiuni difuzate de mai multe ori.

„In 2001, o pana de curent arunca satul Nanesti din judetul Vrancea, Romania, in bezna. Cand satenii ies afara sa cerceteze, un OZN rosu apare pe cer si emite perdele rotative de lumina care se rasfrang asupra localitatii. Oamenii merg mai departe Incercand sa afle despre ce este vorba, dar sunt Intampinati de o aparitie suprareala, care lumineaza cerul noptii. Martorii sunt captivati de evenimentele bizare. Timp de aproape doua ore, aparitia trimite raze ciudate de lumina peste sat pentru ca apoi sa dispara. Pe parcursul urmatoarelor zile, povestea este analizata In presa. Anchetatorii de fenomene OZN romani viziteaza zona cautand martori”, au descris reporterii de la Discovery ce s-a Intamplat In seara de 30 iunie la Nanesti, aminteste Adevarul.

La cateva luni de la aparitia OZN-ului, la Conferinta Asociatiei pentru Studiu Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate (ASFAN) fenomenul de la Nanesti a fost descris astfel de catre ufologul Gheorghe Cohal, directorul executiv al ASFAN. „Era un fenomen luminos ce consta In prezenta unei pete rosii de forma rotunda, neconturata precis, usor difuza care se deplasa lent, se oprea, Incepea sa se Invarteasca In jurul unei axe proprii si se transforma Intr-un inel segmentat de lumina de culoare galben pal, inel care In timp ce se rotea si cobora spre sol, se marea In diametru. Dupa ce ajungea aproape de nivelul solului, avand o raza de 200-300 de metri, dupa unii chiar mai mult, inelul Incepea sa urce din nou, mentinandu-si miscarea de rotatie, se micsora pana ajungea In punctul din care a pornit, transformandu-se din nou In pata sau obiectul de culoare rosie. Acesta se deplasa putin spre dreapta, stationa un timp, Incepea din nou miscarea de rotatie, se transforma In inel segmentat care cobora, se marea, se apropia de sol si iar urca”, potrivit lui Gheorghe Cohal.

Cotidianului local Milcovul a scris la doua zile dupa un eveniment un amplu reportaj de la Nanesti. Reporterii au vorbit cu sotii Elena si Tanasache Agafitei, profesori pensionari din comuna Nanesti, care urmareau la televizor emisiunea „Surprize, surprize”, dar la un moment dat s-a Intrerupt curentul electric.

Capul familiei a iesit imediat afara sa vada daca este aceeasi situatie si la vecinii sai. In acel moment, profesorului i s-a Infatisat in toata splendoarea sa ceea ce el a considerat ca este un OZN.

Tanasache Agafitei a avut impresia initial ca este o masinarie care emite raze de lumina, adusa din strainatate, cu care se juca cineva. „Am crezut ca este o masinarie scornita de mana omului care emite lumina. M-a contrariat faptul ca nu reuseam sa vad sursa care emitea si astfel am gandit ca este ceva paranormal”, a povestit barbatul presei locale la doua zile dupa eveniment. Acesta si-a chemat sotia sa vada sie ea minunea de pe cer.

„Daca nu ma chema si doar mi-ar fi povestit nu l-as fi crezut. Asa, insa, am vazut cu ochii mei si am trait pe viu. Era un disc de lumina care se ridica si cobora, rotindu-se tot timpul, cu o viteza ametitoare. Fascinata de acest lucru, am desenat pe o foaie de hartie, cu aproximatie, tot ce am vazut”, a povestit Elena Agafitei.

Conform descrierilor martorilor, discul respectiv se ridica si se strangea, facandu-se mai mic, dupa care cobora pe pamant, desfacandu-se in mai multe parti. „Era o lumina alba ca de bec, nu era puternica si nici nu emana caldura sau curent, asa cum spun altii ca au vazut. Cand se apropia, cerul crestea si aveam impresia ca este gata sa absoarba intreaga comuna. Ma asteptam, in orice clipa, sa ma ridice de la pamant.

La un moment dat sotia, infricosata, chiar m-a prins de brat”, a precizat Tanasache Agafitei. Profesorii ar fi tinut secreta toata intamplarea, fiindu-le teama sa nu fie luati in ras. insa, a doua zi, duminica, vorbind cu mai multi vecini, au constatat ca ciudatul fenomen a fost vazut si de altii.

„Sambata seara, pe la ora 23.00, am observat pe cer un cerc luminos care se desfacea in mai multe bucati, in miscare de rotatie. Dupa jumatate de ora a disparut”, a precizat Florenta stefan, vecina familiei Agafitei. Femeia a mai spus ca sotul ei a vrut sa fotografieze fenomenul, insa l-a oprit de teama sa nu se intample ceva rau, asa cum a vazut prin filme. „Cred ca a fost un OZN. Altfel, nu-mi explic de unde s-ar fi propagat intreaga lumina”. Concluzia specialistilor care se ocupa cu fenomenele misterioase a fost ca zona Nanesti a intrat pe harta planetara a fenomenelor neelucidate, ramanand sub observatia specialistilor.

Ultimele stiri

Stiri