luni, mai 29, 2023

Orice om din Romania trebuie sa cunoasca aceste moduri de tratare a durerilor de genunchi!

In cazul in care credeai ca pentru a trata o durere de genunchi este neaparat necesar sa dai fuga la farmacie, randurile urmatoare te vor contrazice. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici urmatoarele sfaturi preventive in viata ta pentru a intampina aceasta problema. Afla ce poti face daca suferi de o durere la genunchi in randurile urmatoare.

Este o idee gresita sa crezi ca daca tu nu alergi pe pista de alergare, asa cum o fac maratonistii, genunchii tai sunt intr-o forma excelenta. Insa adevarul este ca milioane de oameni dezvolta probleme la genunchi care nu sunt rezultatul exercitiilor fizice. Iar una dintre cele mai intalnite cauze a problemelor la genunchi este osteoartrita, o boala degenerativa in care cartilajul care protejeaza si inveleste suprafetele articulare se deterioreaza o data cu trecerea timpului. Oasele, nemaifiind separate de cartilaj, se freaca unele de altele, ducand la lezarea tesutului si a osului subiacent si determinand aparitia simptomelor articulare dureroase ale osteoartritei. Desi osteoartrita este o boala asociata, in general, cu persoanele in varsta, in ultima vreme tot mai multi tineri ajung sa se confrunte cu ea. Femeile sunt mai predispuse la osteoartrita din cauza faptului ca au soldurile mai late, iar acest lucru creeaza o presiune in plus pe genunchi. Iar supraponderabilitatea nu face decat sa agraveze problema: fiecare kilogram in plus adauga 4 kilograme de presiune pe genunchi, potrivit Fundatiei Artritei din America. Iata 4 lucruri pe care le poti face pentru a preveni instalarea osteoartritei.

1. Mananca broccoli

Aceasta superleguma nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. In 2013, intr-un studiu de laborator s-a descoperit ca sulforafanul, un compus din broccoli, lupta impotriva osteoartritei. Potrivit rezultatelor, sulforafanul, prezent si in alte legume crucifere precum varza de Bruxelles, conopida si varza simpla, scade numarul anumitor enzime care accelereaza lezarea cartilagiului. Sulforafanul nu se gaseste si in brocooli congelat astfel ca este o idee buna sa optezi pentru varianta proaspata.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri