joi, iunie 8, 2023

Orice om din Romania poate sa traiasca 100 de ani cu regula celor 20 de alimente!

In cazul in care te-ai interesat subiectul longevitatii, cu siguranta te-ai interesat pana acum despre obiceiurile alimentare care prelungesc viata  si intrebandu-i pe cei in varsta cu un aspect tineresc cum de reusesc  sa se pastreze asa de bine chiar si la varste inaintate. Din fericire, din ce in ce mai multe studii arata efectul pe care-l are nutritia asupra longevitatii.

Studiile au dovedit ca necesarul integral de nutrienti: proteinie, lipide si glucide, plus vitaminele si minerale fundamental necesare zilnic nu se pot obtine decat din consumul a cel putin 20 de alimente diferite, zilnic.

Este imposibil sa respecti toate regulile unei diete. Dar sfatul specialistilor este sa te straduiesti sa respecti cel putin 80% din regulile unei diete, pentru o viata sanatoasa.

1. Micul dejun zilnic. Micul dejun este cea mai buna cale pentru a fi eficient pe parcursul zilei, iar cele mai bune alegeri pentru micul dejun sunt cerealele integrale, fructele uscate, painea integrala, iaurul si sucurile naturale de fructe si legume, stoarse pe loc.

2. 20 de alimente in fiecare zi. Studiile au dovedit ca necesarul integral de nutrienti: proteinie, lipide si glucide, plus vitaminele si minerale fundamental necesare zilnic nu se pot obtine decat din consumul a cel putin 20 de alimente diferite, zilnic. O varietate mare de alimente garanteaza acoperirea integrala a necesitatilor. Regula impune cel putin doua alimente sa fie inlocuite cu altele “noi”, in fiecare saptamana.

3. Apa. Oboseala, senzatia de foame, ameteala sunt simptome ale deshidratarii. Un aport constant si sufiecient de apa este vital pentru o buna functionare a organismului.

4. Planificare. Planifica meniul cu o saptamana inainte, astfel incat sa cumperi exact ceea ce iti trebuie. In felul acesta respecti regula numarul 2 si vei manca fructe si legume de sezon.

5. Proteine si glucide complexe. Proteinele si glucidele complexe sunt cea mai buna sursa de energie pentru organism si esentiale pentru o alimentatie sanatoasa. O concentratie constanta de glucoza in sange mentine sub control secretia de insulina si impiedica formarea depozitelor adipoase.

Sursa: femeia.ro

Ultimele stiri

Stiri