sâmbătă, aprilie 1, 2023

Orice om din Romania ar trebui sa verifice daca sufera de aceste simptome! Ar putea ascunde o depresie!

Semnele depresiei nu ar trebui sa fie ignorate. Este important sa intelegem ca fiecare dintre noi experimentam unele dintre aceste simptome din cand in cand si asta nu inseamna neaparat ca suferim de depresie. Cu toate acestea, de cealalta parte, nu toate persoanele care experimenteaza toate aceste simptome sufera de depresie.

Depresia are o multime de simptome. Unele dintre ele par, la prima impresie, ca nu au nicio legatura cu ideea generala de tristete profunda.

Perioadele de somn se schimba

Depresia este in multe cazuri asociata cu oboseala excesiva si cu imposibilitatea de a ne ridica din pat dimineata. Totusi, unele persoane simt exact opusul: nu pot dormi si se trezesc foarte devreme.

Te enervezi mult mai usor

Desi e greu sa ne imaginam ca o persoana aflata in depresie este nervoasa, irascibilitatea este, totusi, un simptom al acestei afectiuni.

Simti durere fizica fara motiv

Depresia ne poate afecta si fizic. In aceste cazuri, durerea nu se amelioreaza in urma unui tratament medicamentos.

Observi schimbari in alimentatie

Efectele depresieie pot varia mult cand vine vorba despre alimentatie. In timp ce unii isi pierd aproape complet pofta de mancare, altii mananca mai mult decat de obicei.

Iei decizii foarte greu

Uneori, in depresie, chiar si deciziile simple – de pilda ce marime sa aiba cafeaua pe care o comandam – ne pot pune mari probleme.

Ti se schimba gusturile muzicale

Daca nu mai suprti melodiile triste, nu-ti mai plac melodiile la moda, sau pur si simplu nu mai poti asculta muzica deloc ar putea fi un semn ca esti in depresie.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri