marți, septembrie 28, 2021

Orice gospodina din Romania trebuie sa stie cu se pastreaza corect plantele medicinale pentru a-si pastra proprietatile!

Tine-le in pungi de hartie

Dupa uscare, cea mai buna metoda de a pastra plantele este in pungi de hartie de culoare inchisa (impiedica patrunderea razelor soarelui) sau in saculeti de panza. Si cutiile de carton sunt bune. Evita ambalajele din material plastic. O buna modalitate de a pastra ierburile mai voluminoase, precum mararul, cimbrul, leusteanul, sunatoarea, levantica sau rozmarinul, este de a le prinde sub forma de buchet si de a le agata la inaltime, cu coada in sus si buchetul in jos. Pentru a nu incurca plantele, indicat este sa se puna etichete cu numele fiecareia si anul uscarii pe recipientul in care sunt pastrate.

Fructele medicinale se usuca la soare

Fructele se conserva foarte bine peste iarna daca sunt deshidratate. Pentru infuzii, macerate, sucuri sau tincturi, fructele se usuca la soare, pe o coala de hartie curata. Uscate, fructele deshidratate au o valoare energetica de 3-5 ori mai mare decat cele crude. In plus, prin deshidratare nu se pierd substantele active.

Ce fructe medicinale tii la frigider

Catina se pastreaza bine daca este congelata. Prin congelare, fructele isi pastreaza in special culoarea si calitatile nutritive. Decongelarea se face cu blandete, iar fructele se consuma imediat.

Sursa: clickpentrufemei.ro

 

Ultimele stiri

Stiri