marți, mai 30, 2023

Orice barbat din Romania trebuie sa cunoasca aceste simptome ale cancerului!

Exista cel putin sapte simptome de cancer pe care barbatii le ignora. De obicei, persoanele de sex masculin evita sa consulte medicul, cu toate ca stiu ca diagnosticarea din timp a unei boli grave ofera o sansa in plus la vindecare. Consultatia preventiva la medicul de specialitate poate depista afectiunile in stare incipienta; astfel, se va stabili un diagnostic care va permite aplicarea tratamentului corespunzator iar sansele de vindecare cresc.

Cancerul este o afectiune care se poate manifesta prin mai multe tipuri de simptome, care pot fi confundate cu cele ale altor boli. De aceea, evolueaza si este descoperit in faze avansate. Afla care sunt simptomele care pot indica prezenta unei forme de cancer!

Afte

Aftele bucale care nu se vindeca, insotite de pete albe sau rosiatice pe gingii pot fi semnale de alarma care sa indice prezenta unui cancer oral.

Tuse

O tuse care dureaza de mai bine de o luna si care nu este insotita de alte simptome (febra, transpiratii, nas infundat) poate sa fie un semnal de alarma, caci poate indica un cancer la plamani.

Oboseala poate fi, de asemenea, o manifestare a bolii.

Modificari la nivelul testiculelor

Cancerul testicular se poate manifesta prin prezenta unei umflaturi la nivelul scrotului, cat si de aparitia unui nodul la unul sau la ambele testicule.

Astfel de simptome nu trebuie ignorate, mai ales daca in familie au existat cazuri de cancer testicular, ori de cancer de prostata.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri