Oricat de mult au incercat, oamenii de stiinta nu au reusti sa explice aceste mistere ale corpului uman!

844

 

Unele aspecte ale corpului uman raman in continuare un mister pentru oamenii de stiinta. Printre acestea, se numara motivul pentru care ne inrosim cand avem emotii, de ce tresarim in somn si de ce suntem majoritatea dreptati. Citeste i ncontinuare pentru a afla mai multe despre aceste mistere ale corpului uman pe care stiinta nu le poate explica.

Stiinta este uimitoare! A dus omul pe Luna, a descifrat ADN-ul, dar inca mai are multe mistere de dezlegat in ceea ce priveste corpul uman. Iata trei mistere care par banale, dar pentru care nu exista inca o explicatie stiintifica.

De ce ne inrosim cand avem emotii

Celebrul naturalist Charles Darwin a incercat sa ne convinga ca ni se inrosesc obrajii atunci cand mintim, pentru a-i avertiza pe cei din jur ca nu suntem corecti cu ei. Este o modalitate prin care natura vrea sa ne dejoace planurile necinstite. Dar teoria lui nu explica de ce ne inrosim cand ne este rusine sau cand avem emotii. Trebuie sa fie alta cauza care, probabil, nu are nicio legatura cu vreun semn de avertisment. Alti sociologi considera ca ne inrosim pentru a evita o confruntare directa cu cineva sau cand zona de intimitate ne este incalcata. Oricare ar fi explicatiile, inca nu sunt suficiente.

De ce tresarim in somn

Aproape toata lumea tresare in somn, mai ales in momentele dinainte de a adormi profund. Iar tresaririle sunt cauzate de senzatia ca ne-am pierdut echilibrul sau de teama ca o sa cadem in gol. Specialistii sustin ca tresaririle din somn sunt de fapt determinate de relaxarea musculaturii, mai ales dupa o zi in care am depus un efort fizic deosebit sau am umblat mult pe jos. Ceea ce este straniu este ca tresaririle sunt insotite de o poveste care se deruleaza in fata ochilor, dar nu este un vis, ci mai degraba o halucinatie. O explicatie ar fi aceea ca musculatura corpului se relaxeaza deplin inainte de somn si de aceea tresaririle ne dau impresia de cadere in gol. Dar halucinatiile si transpiratiile care le insotesc nu pot fi inca explicate.

De ce suntem majoritatea dreptaci?

Majoritatea populatiei globului isi foloseste in principal mana dreapta pentru diverse activitati zilnice. Un procent foarte mic, doar una din zece persoane, foloseste mana stanga. Dar de ce nu folosim ambele maini cu aceeasi forta si dexteritate? De ce natura ne-a dat forta si indemanare doar intr-o mana, lasand-o pe cealalta sa serveasca unor gesturi marunte? Ei bine, acesta este unul dintre cele mai mari mistere, mai ales ca exista totusi si persoane ambidextre, care sunt capabile sa isi foloseasca ambele maini pentru orice activitate. Este posibil ca la persoanele ambidextre, niciuna din jumatatile creierului sa nu fie dominanta, in schimb la dreptaci, dominanta este emisfera stanga. Dar stiinta mai are de studiat acest aspect!

Sursa: libertateapentrufemei.ro