joi, martie 30, 2023

Oboseala poate ascunde boli grave! Toti oamenii din Romania trebuie sa cunoasca cauzele din spatele acestui simptom!

Toti avem tendinta sa dam vina pe stilul de viata agitat pentru oboseala pe care o simtim. Si in multe dintre cazuri avem dreptate. Dar, in cazul in care te simti obosit mai mereu si te intrebi care este motivul, nu ar trebui sa ignori aceasta intrebare.

Starea de epuizare excesiva tradeaza boli de inima, tensiune scazuta, probleme cu tiroida, diabet si depresie. In anumite cazuri, ea poate semnala chiar si alergii alimentare sau infectii urinare.

Starea de epuizare excesiva tradeaza boli de inima, tensiune scazuta, probleme cu tiroida, diabet si depresie. In anumite cazuri, ea poate semnala chiar si alergii alimentare sau infectii urinare.

In orice moment, cinci din zece oameni se simt obositi. Oboseala poate fi semn ca nu dormiti suficient sau ca mancati prea multe dulciuri care au ca efect fluctuatiile de energie. Daca va odihniti suficient si mancati echilibrat, dar sunteti vesnic adormit, e cazul sa va faceti investigatii. Oboseala poate ascunde de la anemii, boli de somn, cardiovasculare, tiroidiene, pana la infectii urinare, alergii si depresii.

1. Apnee de somn

Daca dormiti destul, dar va simtiti obosit, e posibil sa suferiti de apnee. „Respiratia se opreste la intervale regulate in timp ce va odihniti, ceea ce va trezeste pe moment si va fragmenteaza somnul. Sforaitul, somnolenta diurna excesiva (in timpul meselor, conversatiilor sau sofatului) sunt principalele simptome”, explica dr. Emilia Ciomu, specialist in somnologie.

2. Anemie

Anemia este principala cauza de oboseala la femei, pentru ca in timpul menstruatiei ele pierd cantitati mari de fier. Mineralul ajuta la sinteza de globule rosii care transporta oxigenul din sange in tesuturi si organe. O cantitate prea mica de fier inseamna automat o oxigenare deficitara a tesuturilor, deci oboseala si paloare. Sunt indicate suplimente cu fier, dar si alimente bogate in acest mineral: carne, ficat, crustacee, mazare si cereale imbogatite cu fier.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri