marți, mai 30, 2023

Oamenii care nu racesc niciodata au aceste lucruri in comun! Iata ce putem invata de la ei!

 

Raceala si gripa sunt o problema pentru majoritatea oamenilor in sezonul rece dar nu si pentru cei despre care vom discuta in randurile urmatoare. Acesti oameni impartasesc cateva dintre sfaturilor lor in cele ce urmeaza.

Fara indoiala, cu totii cunoastem cel putin o persoana care reuseste sa tina gripele si racelile la distanta chiar daca toti oamenii din jur stranuta, racesc si au frisoane. V-ati intrebat vreodata ce fac sau care sunt secretele lor?

Prevention.com a intervievat cativa norocosi care nu se imbolnavesc niciodata, iar trucurile pe care acestia le pun in practica sunt:

Suplimenteaza alimentatia cu vitamina C

Chiar daca cercetarile in acest sens sunt ambigue si medicii sunt de parere ca vitamina C nu are niciun efect asupra sistemului imunitar, cei care apeleaza la aceste suplimente sustin ca nu au mai racit de ani buni.

Acorda o mare importanta somnului

„Dorm in fiecare noapte peste 8 ore si asa ma mentin sanatoasa”, a declarat una din persoanele chestionate. Medicii sunt de parere ca somnul este esential pentru un sistem imunitar puternic. Cercetarile desfasurate recent au aratat ca oamenii care dorm numai 4-5 ore pe noapte sunt cu pana la 30% mai predispusi sa raceasca sau sa ia viroze.

Isi impun sa nu raceasca si au o gandire pozitiva

Chiar daca suna ciudat si amuzant, persoanele care isi impun sa nu se imbolnaveasca, chiar nu racesc. Dupa cum au declarat, este doar o chestiune de atitudine si gandire pozitiva.

Stiu sa combata stresul

Medicii au atras adesea atentia asupra faptului ca stresul slabeste sistemul imunitar, dar cu toate acestea este greu sa evitam sau sa gestionam situatiile stresante. Nimeni nu spune ca este un lucru simplu, dar putem scapa de emotiile negative prin dans, yoga, meditatie si lecturi motivationale.

Merg la sala in mod constant

Persoanele care sunt active si au un program regulat de exercitii fizice sunt mai putin vulnerabile in fata virozelor si racelilor.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri