joi, iunie 8, 2023

Oamenii care au asta in par nu vor suferi de cancer niciodata! Tu ai asta in par?

Vartejul este o sectiune a parului care sta drept in sus sau se afla intr-un sens invers cresterii normale a parului sau modul in care o persoana obisnuieste sa isi poarte parul. Vartejul apare atunci cand directia de crestere a parului formeaza un fel de spirala despre care medicii spun ca este rezultatul asa numitelor gene de polaritate. Acestea au rolul de a ajuta la mentinerea fluxului de nutrienti intre celule, ajutandu-le se comunice intre ele. Mai mult decat atat, genele de polaritate stimuleaza anumite structuri biologice sa formeze modele genetice opuse, inclusiv in cazul parului uman, ducand la cresterea firelor in directii opuse.

Exista studii care dovedesc o legatura stransa intre prezenta acestui lucru in parul tau si absenta cancerului in organism.

Probabil ca vartejurile din par te supara pentru ca nu iti poti aranja parul niciodata asa cum vrei. Folosesti mult fixativ, insa nici macar atunci nu obtii coafura dorita.

Exista insa o parte buna: nu ai nicio sansa sa faci cancer.

Conform anumitor studii, oamenii de stiinta au descoperit o corelatie intre vartejuri si predispozitia genetica ce iti protejeaza corpul de cancer.

O anumita proteina care previne cancerul este parte dintr-o familie mare de proteine care controleaza diviziunea celulara, replicarea ADN-ului si auto-distrugerea celulara. Aceasta proteina a fost introdusa de cercetatori in insecte pentru a examina proprietatile anticancer si au observat aparitia vartejurilor.

Conform oamenilor de stiinta, vartejurile la oameni au aceleasi cauze.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri