luni, mai 29, 2023

O substanta intalnita in coaja de rodie trateaza cu succes cancerul!

Rodia este fructul zeitelor si a fost mereu socotita un simbol al sanatatii, fertilitatii si vietii vesnice. Din cele mai vechi timpuri, rodia a fost folosita in scopuri medicinale datorita beneficiilor si proprietatilor sale uimitoare.

Medicii romani si greci (Hippocrates si Avicenna) l-au considerat un fruct foarte valoros si il administrau pacientilor cu afectiuni ale stomacului si intestinelor, il recomandau pentru a trata dizenteria, maladii ale gatului, febra si sangerarile.

Arborii de rodie traiesc pana la 300 de ani si s-a dovedit faptul ca rodia nu are nimic inutil, toate partile sunt extrem de benefice:

Fructele contin vitamine, fibre, substante minerale si microelemente – calciu, magneziu, potasiu, mangan, sodiu si dau 60% de suc;

Sucul speciilor cultivabile de rodie contine 8%-20% de zahar (glucoza si fructoza) si 10% de acid citric, acid malic, acid oxalic si acizi organici, substante volatile, azotate, tanin, sulfati, cloruri si alte saruri;

Coaja fructului, radacinile si scoarta copacului sunt pana la 32% de taninuri. Scoarta si radacinile copacului de rodie au proprietati medicinale, din frunze se prepara un ceai medicinal. Florile uscate de rodie sunt folosite pentru ceai care are gustul ceaiului din flori de Hibiscus.

Acidul elagic, continut de coaja de rodie, este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, antimutagene si anticangerigene. Studiile efectuate arata acidul elagic poate fi folosit in tratarea cancerului pancreatic, de san, de piele, al stomacului sau al prostatei. Medicii explica mecanismul prin care actioneaza acidul elagic, aratand ca acesta se leaga de celulele canceroase si le distruge. Pentru a-si pastra proprietatile curative, coaja de rodie trebuie uscata la umbra, la o temperatura care sa nu depaseasca 40-50 de grade. Cojile uscate se fierb apoi aproximativ 10 minute si ceaiul astfel obtinut se bea imediat.

Sursa: rador.ro

Ultimele stiri

Stiri