luni, februarie 6, 2023

O simpla vizita la dentist reduce cu 86% riscul de pneumonie! Iata de ce!

Termenul de pneumonie se refera la o infectie a plamanilor. Cu toate ca acest gen de infectii au fost extrem de periculoase in generatiile trecute, majoritatea copiilor de azi se pot recupera usor, daca primesc tratamentul medicamentos adecvat.

Majoritatea cazurilor de pneumonie se declanseaza dupa o infectie virala a tractului respirator. De obicei, virusurile care cauzeaza aceste infectii (virusul sincitial respirator – VSR -, gripa, parainfluenza, adenovirus), coboara in piept, in caile respiratorii inferioare, si produc pneumonie. Pneumonia, de asemenea, pot fi cauzata de infectii bacteriene.

Unele dintre aceste infectii se transmit de la o persoana la alta prin tuse sau prin contact direct cu saliva sau mucusul persoanei infectate. De asemenea, in cazul in care o infectie virala a slabit sistemul imunitar al unui copil, bacteriile pot incepe sa se dezvolte in plamani, formand o a doua infectie pe langa cea originala. Cu toate acestea, exista si alte situatii in care poate sa se dezvolte aceasta boala.

Sanatatea buco-dentara joaca un rol cheie in cadrul sanatatii noastre generale. Nu degeaba, lipsa igienei orale conduce la dezvoltarea de boli care, precum cariile sau parodontoza, pot deriva in patologii asociate cu o mai mare mortalitate, cum este cazul bolilor cardiovasculare si a diferitelor tipuri de cancer, dar si de pneumonie. Asa incat, este recomandata vizita regulata la dentist pentru o mai buna ingrijire a sanatatii noastre orale. In definitiv, consultarea la fiecare 6 luni a medicului dentist nu doar ca ne ajuta sa ne mentinem dintii fara carii, dar reduce si cantitatea de bacterii care traiesc in cavitatea orala si diminueaza riscul de a suferi de pneumonie.

Sursa: rador.ro

 

Ultimele stiri

Stiri