luni, februarie 6, 2023

O romanca a cucerit al optulea cel mai inalt virf din lume! Madalina Condrea a urcat pe varful Manaslu din Himalaya, de peste 8.000 de metri!

Madalina Condrea, o alpinista din Arad, a reusit o performanta extraordinara. Ea a devenit prima femeie din Romania care a urcat pe un varf de peste 8.000 de metri inaltime, in Himalaya. Madalina are 28 de ani si este printre putinele femei din lume care au ajuns atat de sus.

Madalina a scris istorie in alpinismul rominesc. A cucerit al optulea cel mai inalt virf din lume – Manaslu. „Pentru mine a fost un vis. Timp de 9 ani de zile am adunat fonduri si m-am gandit ca voi ajunge acolo. Usor nu a fost, nu pot sa spun ca a fost usor, dar toata suferinta a meritat.”

Madalina este nascuta si crescuta in Romania, dar de 10 ani traieste in Elvetia, unde preda limbi straine.

„De 12 ani merg sa inot zilnic si de 10 ani alerg zilnic 10 km pe zi si, o data pe saptamana, 20. Deci asta a fost singura pregatire pe care am facut-o, antrenamentul meu normal.”

Madalina este prima femeie din Romania care atinge 8.163 de metri. in 2006 un alt roman isi trecea performanta in palmares.

Horia Colibasanu, alpinist: „Manaslu este deosebit pentru ca e unul dintre varfurile, nu foarte dificile tehnic, dar foarte periculoase din cauza avalanselor. Ninge mult, ninge aproape in fiecare zi si atunci ruta poate fi intretaiata de avalanse desi cateodata merg foarte multi alpinisti acolo in speranta de a ajunge pe varf. Au fost si tragedii.”

Madalina Condrea a fost ajutata in ascensiunea ei de serpasi, arata Digi24.

Ultimele stiri

Stiri