O romanca a castigat Ursul de Argint pentru montajul filmului ”Ana, mon amour” la Berlin!

849

Dana Bunescu, premiata sambata cu Ursul de Argint pentru realizari artistice si tehnice deosebite, pentru montajul filmului ”Ana, mon amour”, regizat de Calin Peter Netzer, a declarat la conferinta care a urmat galei ca in munca sa isi urmeaza instinctul, dar si ca pe parcursul carierei a renuntat la multe scene cu performante actoricesti extraordinare.

”Nu vreau sa fiu pe platou, la filmari, vreau sa am imaginea nealterata a filmului, imi urmez intuitia si acesta e rezultatul”, a marturisit Dana Bunescu, la conferinta de presa dedicata castigatorilor Berlinalei 2017, se arata pe pagina oficiala de Facebook a filmului.

Legat de filmul ”Ana, mon amour” ea a povestit ca a renuntat la o scena ”cu performante actoricesti extraordinare”, despre care spune ca spera sa se regaseasca pe DVD, scrie News.ro.

”Am renuntat la multe scene cu performante actoricesti extraordinare – una dintre ele se petrece la universitate unde se tine o conferinta interesanta la care asista studentii, sper ca astfel de scene sa fie bonus pe DVD”, a mai spus Dana, castigatoarea unui Urs de Argint pentru montajul filmului ”Ana, mon amour”.

Dana Bunescu a semnat montajul la peste 31 de filme, intre care ”Moartea Domnului Lazarescu”, de Cristi Puiu, ”4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, de Cristian Mungiu, ”Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, de Andrei Ujica, si ”Pozitia copilului”, de Calin Peter Netzer.

Filmul lui Calin Peter Netzer a avut premiera vineri seara, la Berlin, si va rula in cinematografele romanesti din 3 martie.

”Ana, mon amour”, cu Mircea Postelnicu si Diana Cavallioti in rolurile principale, este o adaptare libera dupa romanul lui Cezar Paul-Badescu, ”Luminita, mon amour”.

Regizorul Calin Peter Netzer, care a castigat, in 2013, Ursul de Aur cu pelicula ”Pozitia copilului”, semneaza scenariul impreuna cu Cezar Paul Badescu si Iulia Lumanare.

”Ana, mon amour” exploreaza dinamica celor mai importante relatii din viata unui om. Este analiza unei povesti de dragoste, o incursiune ce surprinde momente tensionate si delicate din evolutia unui cuplu.

Toma si Ana se cunosc in facultate, se apropie rapid si incep o relatie de iubire care devine in scurt timp o lupta contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilarie, Ana are frecvent atacuri de panica, iar Toma isi asuma rolul de protector neconditionat. Desi pare sa detina controlul asupra relatiei, ani mai tarziu el se trezeste gravitand in jurul unei femei pe care nu o poate intelege, fortandu-se pana la limita in incercarea de a o salva.

Pelicula este o productie Parada Film.