O romanca conduce destinele Berlinului! Vezi povestea de succes a timisorencei de la carma marii capitale!

4667

Ramona Pop, o timisoreanca de 39 de ani este reprezentanta Partidului Verde de la Berlin, iar din decembrie 2016 a fost aleasa ca unul dintre cei doi viceprimari ai capitalei Germaniei.

Aceasta este denumirea pe hartie a functiei, pentru ca, in realitate, cel care conduce Berlinul este primar-guvernator, asa ca urmatorului in functie ii revine scaunul de primar.

Inainte de a castiga prin vot aceasta functie, Ramona Pop a avut o cariera politica indelungata, fiind reprezentanta a „verzilor” inca din anii ’90.

La inceputul anilor 2000 a intrat in Camera Deputatilor de la Berlin, for de conducere regional, unde era cea mai tanara membra, avand atunci numai 24 de ani. De atunci, romanca a mai fost senator pentru economie, energie si intreprinderi si liderul grupului parlamentar al verzilor in senatul Berlinului.

In timpul campaniei electorale in urma careia a fost aleasa Viceprimar al Berlinului, Ramona a militat pentru modernizarea gradinitelor si scolilor care au nevoie de restaurare si pentru care se va lupta sa le aduca in stadiul adecvat de functionare.

Ramona Pop s-a nascut la Timisoara in anul 1977 si a emigrat in Germania, impreuna cu familia ei, in 1988. A absolvit liceul la Munster si s-a specializat in studii politice la Institutul „Otto Suhr” din cadrul Freie Universität Berlin, scrie pressalert.ro