joi, iunie 8, 2023

O planta intalnita des in casele Romanilor este considerata a fi un puternic antibiotic natural!

Planta de Kalanchoe este originara din insula Madagascar, unde creste pe platourile racoroase ale muntilor Tsarantanana.Mai poate fi intalnita si in Africa sau chiar si Asia. Kalanchoe Blossfeldiana creste acolo pe solul bogat in humus si formeaza tufisuri sporadice. Kalanchoe este considerata o planta bianuala sau chiar trianuala, adica ii ia 2 sau 3 ani pana sa infloreasca de cand a crescut din samanta.

Kalanchoe se creste usor ca planta de apartament fara pretentii si poate fi plantata si in ghivece suspendate.Este o planta populara ca aspect, nu toti stiu ca se cheama asa dar multi au vazut-o in geamuri la soare. Fiind o planta „suculenta” este foarte indicata de plantat pe langa pietre sau fantani arteziene afara vara.

Frunzele sunt carnoase, suculente, foarte lucioase, decorative prin ele insele.

Florile pot fi rosii, oranj, galben sau mov, si sunt asezate in buchetele. Inflorirea se produce de-a lungul a mai bine de jumatate de an (dar, in conditii propice, se prelungeste intregul an). La ofilirea unui rand de flori se taie toate inflorescentele trecute, planta se aseaza o saptamana intr-un loc umbros si se sisteaza udarile.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri